Skupina C: Japonci niso izkoristili grškega darila

Japonska in Grčija sta se na tekmi 2. kroga v skupini C razšli brez golov (0:0) in tako še ohranili upe za napredovanje.

Objavljeno
20. junij 2014 08.04
SOCCER-WORLD/M22-JPN-GRE
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rio de Janeiro - Čeprav so Japonci na tekmi drugega kroga proti Grčiji večino tekme igrali z igralcem več in imeli žogo več v svoji posesti, so poskrbeli za, po Iranu in Nigeriji, še eno uspavanko na prvenstvu. Moštvi sta se razšli brez golov, točka na vsaki strani obe ekipi ohranja v igri za napredovanje. Kolumbija pa se je že uvrstila v osmino finala.

Prvi polčas dvoboja ni navdušil, priložnosti so bile redke. Japonci so imeli žogo večinoma v svoji posesti, a niso vedeli, kaj z njo narediti proti neugodnim Grkom. Eno redkih priložnosti so zapravili v 21. minuti, ko je Juja Osako žogo poslal malo mimo gola. Slabih 20 minut pozneje je na drugi strani Vassilios Torosidis prišel do odbite žoge, a je bil Eidži Kavašima na mestu. V 38. minuti je grški kapetan Konstantinos Katsouranis po naletu dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča.

Toda v uvodu drugega polčasa se slika na igrišču ni posebej spremenila, četudi so imeli Japonci igralca več. Ekipi sta še naprej igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma, pravega zaključnega strela pa ni bilo. Šele v 68. minuti so Japonci zapravili lepo priložnost za vodstvo, ko je Šindži Kagava podal pred gol do Jošita Okuba, ta pa je žogo slabo zadel in jo poslal mimo vrat.

Azijci so znova zagrozili v 71. minuti, po neodločnem izbijanju grških branilcev je do žoge prišel Acuto Učida, toda žogo poslal mimo gola. Tudi v naslednjih minutah so več želje po zadetku kazali Japonci, a trmasti Grki se niso pustili in vse ključne japonske podaje pravočasno prestregli.

SKUPINA C, 2. krog

Japonska - Grčija 0:0

Stadion Das Dunas, gledalcev 39.485, sodniki: Aguilar, Torres in Zumba (vsi Salvador).

Strelci: /.

Japonska: Kavašima, Učida, Jošida, Konno, Nagatomo, Jamaguči, Hasebe (od 46. Endo), Okazaki, Honda, Okubo, Osako (od 57.Kagava).

Grčija: Karnezis, Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas, Maniatis, Katsouranis, Kone (od 81. Salpingidis), Fetfatzidis (od 41. Karagounis), Mitroglou (od 35. Gekas), Samaras .

Rumeni kartoni: Hasebe; Katsouranis, Samaras, Torosodis.

Rdeči karton: Katsouranis (38.).

Izidi in spored:

Sobota, 14. junij:

Belo Horizonte: Kolumbija - Grčija 3:0 (1:0)

Recife: Slonokoščena obala - Japonska 2:1 (0:1)

Četrtek, 19. junij:

Brasilia: Kolumbija - Slonokoščena obala 2:1 (0:0)

Natal: Japonska - Grčija 0:0

Torek, 24. junij:

Cuiaba: Japonska - Kolumbija (22.00)

Fortaleza: Grčija - Slonokoščena obala (22.00)

Lestvica:

1. Kolumbija 2 2 0 0 5:1 6

2. Slonokoščena obala 2 1 0 1 3:3 3

3. Japonska 2 0 1 1 1:2 1

4. Grčija 2 0 1 1 0:3 1