Skupina C: Kolumbija prek Grčije do prve zmage

Na prvi tekmi skupine C v Belo Horizonteju je Kolumbija s 3:0 premagala Grke.

Objavljeno
14. junij 2014 15.21
Posodobljeno
14. junij 2014 17.00
FBL-WC-2014-MATCH05-COL-GRE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Belo Horizonte - Reprezentanca Kolumbije je svetovno prvenstvo začela z zmago, potem ko je na prvem dvoboju skupine C premagala Grčijo s 3:0.

Kolubija je prvič zadela že v peti minuti, ko je Pablo Armero izkoristil podajo z desne strani in poskrbel za prvo veselje kolumbijskih navijačev.

Južnoameriška reprezentanca je svoje vodstvo podvojila v 58. minuti prek Teofila Gutierreza, za končnih 3:0 pa je v 93. minuti zadel James Rodriguez.

Drugi dvoboj v skupini C med Slonokoščeno obalo in Japonsko se bo začel v nedeljo ob 3. uri zjutraj.

Armero v polno že v peti minuti

Kolumbijski nogometaši so odlično začeli dvoboj in zadeli že v peti minuti. Strelec je bil Pablo Armero, ki je izkoristil podajo z desne strani in s približno enajstih metrov sprožil v desni spodnji kot grškega gola, žoga pa je na poti v mrežo zadela grškega branilca Konstantinosa Manolasa in premagala vratarja Orestisa Karnezisa.

Grčija si je že v naslednji minuti pripravila priložnost za izenačenje, vendar je Panagiotis Kone žogo poslal mimo leve vratnice. Grški nogometaši so po prejetem golu prevzeli pobudo na igrišču in imeli prevlado pri posesti nad žogo (54:46) in sprožili več strelov (3:2), a se izid v prvi polovici uvodnega polčasa ni spremenil.

Grška reprezentanca je znova zapretila v 28. minuti, ko je Vasileios Torosidis najvišje skočil ob predložku v kazenski prostor, žogo pa je z glavo poslal mimo desne vratnice. V zaključku prvega polčasa je največjo priložnost zapravil Kone, ki je poskusil z roba kazenskega prostora, kolumbijski vratar David Ospina pa se je izkazal z obrambo.

Izid polčasa je bil 1:0 v korist Grčije, ki je imela žogo več v svojih nogah (51:49) in zabeležila več strelov (7:4).

Gutierrez podvojil vodstvo

Potem ko je Kolumbija v prvem polčasu hitro dosegla vodilni gol, je bila uspešna še na začetku drugega polčasa. Južnoameričani so imeli v 58. minuti na voljo udarec iz kota z desne strani, po katerem je Abel Aguilar žogo preusmeril proti bližnji vratnici, kjer je stal Teofilo Gutierrez in iz neposredne bližine zadel za 2:0.

Tudi tokrat so imeli Grki kmalu po golu novo priložnost za svoj prvi gol na prvenstvu. Vasileios Torosidis je v 63. minuti preusmeril globinsko podajo pred kolumbijska vrata, kjer je Theofanis Gekas neovirano sprožil z glavo, vendar mu je veselje preprečila prečka.

Kolumbijska reprezentanca je v tretji minuti sodniškega podaljška postavila končni izid tekme, po podaji Juana Guillerma Cuadrada je z enajstih metrov zadel James Rodriguez.

 

Skupina C, prvi krog

Kolumbija - Grčija 3:0 (1:0)

(Armero 5., Gutierrez 58., Rodriguez 93.)

 

Kolumbija: Ospina, Zapata, Yepes, Sanchez, Armero (74./Arias), Aguilar (69./Mejia), Gutierrez (76./Martinez), Rodriguez, Cuadrado, Ibarbo, Zuniga.

Grčija: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone (78./Karagounis), Salpingidis (57./Fetfatzidis), Torosidis, Gekas (64./Mitroglou), Sokratis, Cholevas, Katsouranis.

-------------------------------------------------------------------------

Slonokoščena obala : Japonska 2:1 (0:1)

(Bony 65., Gervinho 66.; Honda 16.)


Lestvica

1. Kolumbija 1 1 0 0 3:0 3 točke

2. Slonokoščena obala 1 1 0 0 2:1 3

3. Japonska 1 0 0 1 1:2 0

4. Grčija 1 0 0 1 0:3 0