Skupina E: Francozi ne nameravajo popustiti, Švicarji še gojijo velike sanje

Francoska reprezentanca je v najboljšem položaju pred dvoboji tretjega kroga v skupini E.

Objavljeno
25. junij 2014 11.06
Posodobljeno
25. junij 2014 12.00
FBL-WC-2014-MATCH25-SUI-FRA
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rio de Janeiro/Manaus - V skupini E se bodo ob 22. uri začele tekme tretjega kroga. V najboljšem položaju je Francija (6 točk), ki bo igrala proti Ekvadorju (3), Švica (3) pa proti Hondurasu (0).

V tej skupini je možno še prav vse, tudi izpad Francije, za kar pa bi se moralo zgoditi dvoje - »galski petelini« bi morali visoko izgubiti proti Ekvadorju, Švica pa bi morala prav tako prepričljivo premagati Honduras.

Najverjetnejši scenarij je ta, da bodo Francozi proti Ekvadorju osvojili vsaj točko in osvojili prvo mesto v skupini, medtem ko bosta o drugem potniku odločala Ekvador in Švica. Slednja je v slabšem položaju in v primeru francoske zmage potrebuje le točko, v primeru neodločenega izida med Francijo in Ekvadorjem bo morala zmagati, v kolikor pa bodo Ekvadorci presenetili Francijo, pa bodo morali biti Švicarji toliko bolj prepričljivi proti Hondurasu in nadoknaditi slabšo razliko v golih (Ekvador 0, Švica -2).

Debuchy: Ne smemo popustiti

Francoska reprezentanca si je na prvih dveh tekmah priborila odlično razliko v golih (+6), zaradi katere bi bila prva v skupini tudi ob tesnem porazu, a Mathieu Debuchy ne vidi razloga za popuščanje:

»Izogniti se moramo temu, da bi »umaknili stopalo s plina«, čeprav s tem ne bi veliko tvegali. Radi bi zmagali na tekmi in ohranili pozitivno dinamiko, saj se bomo s tem najbolje pripravili na to, kar nas čaka. Odlično je igrati za to ekipo, dobro se počutimo in obožujemo napadalno igro.«

Džemaili: Vsi lahko gojimo velike sanje

Nogometaši Švice imajo pred zadnjim krogom le en cilj, premagati Honduras, s čimer bi povečali svoje možnosti za napredovanje:

»Vsi lahko gojimo velike sanje, vendar moramo najprej opraviti svoj del naloge in premagati Honduras. Videli smo, da so lahko reprezentance, ki se zanašajo le na posameznike, hitro izločene. Švica si tega ne sme privoščiti. Vsi se moramo potruditi po najboljših močeh, kot smo storili proti Franciji, kjer pa smo imeli smolo in hitro prejeli gole,« je povedal Blerim Džemaili.

Zmagovalec skupine E bo v osmini finala igral z drugouvrščeno ekipo skupine F.


Skupina E, tretji krog

Ekvador - Francija (22)

Honduras - Švica (22)

 

Lestvica

1. Francija 2 2 0 0 8:2 6 točk

2. Ekvador 2 1 0 1 3:3 3

3. Švica 2 1 0 1 4:6 3

4. Honduras 2 0 0 2 1:5 0