Suarezu štirimesečna prepoved nastopanja

Urugvajski napadalec Luis Suarez bo moral izpustiti devet mednarodnih tekem in bo miroval do konca oktobra.

Objavljeno
26. junij 2014 17.55
SOCCER-WORLD/SUAREZ-LAWYER
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rio de Janerio - Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je sporočila kazen za urugvajskega napadalca Luisa Suareza - prepoved nastopa na devetih mednarodnih srečanjih, štirimesečna prepoved kakršnegakoli nogometnega udejstovanja (sem sodi tudi vstop na nogometni štadion) in plačilo 100.000 švicarskih frankov.

Urugvajec si je kazen prislužil na tekmi tretjega kroga skupine D proti Italiji, ko je ugriznil nasprotnika Giorgia Chiellinija, kar je storil že tretjič v svoji karieri.

Odlični napadalec bo zdaj moral izpustiti preostanek svetovnega prvenstva v Braziliji, poleg tega pa do meseca novembra ne bo smel zastopati svojega kluba Liverpoola.

Suarez udeležen v štiri incidente

Urugvajski napadalec je bil v svoji karieri že večkrat udeležen v incident. Doslej je kar trikrat ugriznil nasprotnika, leta 2010 je bil njegova žrtev nogometaš PSV-ja Otman Bakkal, lani član Chelseaja Branislav Ivanović, letos pa še italijanski reprezentant Giorgio Chiellini.

Suarez pa ni bil kaznovan zaradi grizenja nasprotnikov, temveč tudi zaradi rasističnega izpada, potem ko je leta 2011 na tekmi z Manchester Unitedom verbalno napadel Francoza Patrica Evraja. Angleška nogometna zveza ga je takrat kaznovala s prepovedjo igranja na osmih tekmah in plačilom 40.000 funtov.

Pri Liverpoolu bodo pregledali Fifino poročilo

Pri Suarezovem klubu Liverpoolu so na uradni spletni strani zapisali, da bodo najprej pregledali poročilo disciplinske komisije Mednarodne nogometne zveze, nato pa se bodo odzvali s komentarjem.