Ukradene sanje Neymarja, Zuñiga že pod drobnogledom

Juan Camilo Zuñiga: Ponosno sem branil barve svoje države, nikogar nisem nameraval poškodovati. FIFA že preiskuje.

Objavljeno
05. julij 2014 14.36
Posodobljeno
05. julij 2014 14.36
SOCCER-WORLD/M57-BRA-COL
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

Fortaleza - Nogometni svet je osupel ob poškodbi prvega asa brazilske nogometne reprezentance Neymarja, ki so ga morali v 86. minuti četrtfinalnega dvoboja letošnjega domačega mundiala s Kolumbijo zaradi zlomljenega vretenca z nosili odnesti z igrišča, kmalu po spornem dogodku pa se je javil tudi »krvnik« Barceloninega mladega napadalca Juan Camilo Zuñiga, ki ga je v skoku pokosil izza hrbta, za kar mu ni španski sodnik Carlos Velasco pokazal niti rumenega kartona.

»Seveda ga nisem želel poškodovati. To je bila normalna poteza v žaru borbe. Ponosno sem branil barve svoje države, nikogar nisem nameraval poškodovati,« se je branil izkušeni Napolijev branilec. Na socialnih omrežjih so se v hipu usula številna sporočila spodbude in podpore 22-letnemu Neymarju, za katerega pesti držijo tudi Mario Balotelli, Fabio Cannavaro, Mesut Özil, nekdanji brazilski nogometni legendi Pele in Bebeto, pa tudi tamkajšnja predsednica Dilma Rousseff in jamajški šprinterski as Usain Bolt. »Prijatelj, upam, da boš kmalu okreval,« pa je strelcu štirih golov na tem svetovnem prvenstvu, ki bo moral predvidoma počivati štiri do šest tednov, zaželel njegov soigralec pri Barceloni, argentinski virtuoz Lionel Messi, doslej prav tako strelec štirih golov na turnirju.

Neymar že zapustil reprezentanco

Poškodovani Neymar je po poročanju brazilskih medijev v helikopterju že zapustil Teresopolis, v katerem je nastanjena reprezentanca gostiteljice svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji. Neymar si je želel ostati z reprezentanco, vendar so mu v zdravniški službi reprezentance svetovali drugače. »Operacija na srečo ni potrebna, edino zdravilo pa je popoln počitek,« je dejal zdravnik Jose Luiz Runco.

Neymar kajpak ni mogel skriti velikega razočaranja, da ne bo mogel pomagati svoji reprezentanci v polfinalu prvenstva. »Ukradli so mi sanje, da zaigral v finalu svetovnega prvenstva. Toda sanje, da postanemo svetovni orvaki so še vedno žive,« je v izjavi, ki jo je posredovala brazilska nogometna zveza, dejal Neymar.

Komaj 22-letni nogometaš je bil motor ekipe in na plečih nosil največje breme gostiteljev. Zato je jasno, da se bo Brazlija v polfinalu proti Nemčiji težko znašla. Toda Neymar je ostal prepričan, da se bodo njegovi soigralci srčno borili za uresničitev velikega cilja. »Ostali sta še dve tekmi in prepričan sem, da bodo moji soigralci naredili vse, da osvojimo lovoriko,« je dejal Neymar, ki je danes v čustvenem slovesu zapustil ekipo.