Đoković bo novo leto začel na igriščih

Srbski tenisač Novak Đoković bo prvi korak k vrnitvi v teniški vrh poizkušal narediti že 1. januarja.

Objavljeno
21. november 2017 11.03
N. Gr.
N. Gr.

Beograd - Za Novaka Đokovića bo leto 2017 ostalo leto, ko je šlo narobe čisto vse, kar je sploh lahko šlo narobe. Zaradi nadležne poškodbe komolca je najprej zapadel v niz slabih rezultatov in si medtem stanje komolca še poslabšal, zato mu v zadnjem delu sezone ni preostalo drugega, kot da lopar odloži v kot in se pripravi na novo sezono z letnico 2018. 

Đoković je leto končal na 12. mestu, prvič po letu 2006 se je zgodilo, da Srba na koncu ni bilo med elitno deseterico. Zato bo čim prej poizkušal spet najti pot do vrha, najprej ne ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, že 1. januarja pa bo začel z nastopi na ATP turnirju v Katarju. Turnir v Dohi se bo končal sedmega januarja. 

Njegovi največji konkurenti še niso objavili, kdaj bodo začeli z novo sezono. Roger Federer in Rafael Nadal si bosta po dolgi in zelo uspešni sezoni bržkone privoščila nekoliko daljši odmor, odločitve Andyja Murraya pa so zavite v tančico skrivnosti. Na Otoku ugibajo, da bi lahko sledil zgledu Đokovića, a zaenkrat Škot še ni razkril, kdaj bo teniški lopar spet prijel v roke.