Đoković po infekciji očesa vendarle za Srbijo

Če je bil še pred nekaj dnevi skeptičen glede nastopa v Davisovem pokalu, se je Novak Đoković zdaj že vrnil na treninge.

Objavljeno
02. marec 2016 19.10
Posodobljeno
02. marec 2016 19.10
TENNIS-MEN/DUBAI
Š. Ro.
Š. Ro.

Beograd - Potem ko je nedavno zaradi težav z očesom najboljši teniški igralec na svetu Srb Novak Đoković predal dvoboj v Dubaju, se bo očitno vendarle lahko vrnil na igrišča. S srbsko reprezentanco bo zaigral v dvoboju prvega kroga Davisovega pokala, v katerem bo Srbija gostila Kazahstan.

»Sem optimist. Še pred dnevi sem bil skeptičen, toda po dveh treningih, v katerih sem se privajal na dvoranske razmere, nisem imel večjih težav, tako da bom najbrž zmožen igrati,« je sporočil Đoković in kajpak razveselil rojake, s katerimi se je veselil zmage leta 2010.

Zmagovalec 11 turnirjev za grand slam do turnirja v Dubaju letos ni izgubil dvoboja. To je bil po januarju 2015 tudi prvi turnir, na katerem se ni uvrstil v finale.

Vrača se tudi očka Murray

Nastop v Davisovem pokalu je potrdil tudi Škot Andy Murray, ki je po porazu na OP Avstralije odhitel domov k visokonoseči ženi Kim, zdaj pa se kot novopečeni očka vrača na igrišča. Velika Britanija brani naslov, v prvem dvoboju se bo pomerila z Japonsko. »Ne vem, ali bo v novi vlogi tudi na igrišču kaj drugače. Še vedno sem enako treniral in delal kot v preteklosti. Gotovo pa lahko očetovstvo pozitivno vpliva name. Zaenkrat mala Sophia zelo pridno spi, zato s tem nimamo težav. Vsekakor je vse skupaj izjemna izkušnja,« je dejal in si kajpak zaželel, da bi tudi njemu očetovska vloga prinesla toliko lovorik na igrišču, kot jih je Đokoviću po rojstvu sina Štefana.