Đoković igraje do naslova v Dohi

Novak Đoković je v finalu turnirja ATP v Dohi premagal Rafaela Nadala s 6:1 in 6:2.

Objavljeno
09. januar 2016 19.18
M. Ž.
M. Ž.

Doha - Prvi igralec sveta Novak Đoković je v finalu turnirja v Dohi z mojstrsko predstavo premagal Rafaela Nadala s 6:1 in 6:2 in osvojil svoj 60. turnir v karieri.

Srb je s svojim nasprotnikom opravil v 73 minutah, v katerih je štirikrat odvzel servis Špancu (izkoristek 4/7) in vknjižil več winnerjev (30:9), končno razmerje točk pa je bilo 57:30. Za Đokovića je bila to peta zaporedna zmaga nad Nadalom, skupno razmerje zmag pa je 24:23 za srbskega tenisača.

V finalu je kot prvi serviral Đoković in se hitro znašel na preizkušnji, saj je Nadal povedel s 40:30 in imel break priložnost, ki pa jo je Srb ubranil in dobil igro.

Prvi igralec sveta je nato povsem zagospodaril na igrišču, v drugi igri svojemu nasprotniku prepustil le eno točko in podvojil vodstvo, po treh igrah pa je vodil s 3:0. Nadal je v četrti igri znižal izid, to pa je bilo vse, kar je pokazal v prvem nizu, saj je Đoković dobil preostale tri igre in zaokrožil niz.

Prvopostavljeni Srb je vrhunsko igro prenesel tudi v drugi niz in že v prvi igri odvzel servis Nadalu in v naslednji igri podvojil prednost. Đoković v nadaljevanju ni ničesar prepustil naključju in je po šestih igrah vodil s 5:1, v sedmi je Nadal znižal na 2:5, v deveti pa je Novak Đoković izkoristil drugo zaključno žogo in se veselil prepričljive zmage.

»Ne vem, če sem kdaj že igral boljši tenis. Prav vsak udarec mi je šel tja, kamor sem si želel. Način, kako sem prišel do te zmage, mi vliva veliko samozaupanja. Z Rafo je bilo vedno užitek igrati, v najinih dvobojih je vedno veliko čustev, vedno se eden na drugega dobro pripraviva. Seveda pa je vse še slajše, če dvoboj dobim,« je dejal Đoković.

Doha, finale ATP (1,284 milijona ameriških dolarjev)

Novak Đoković (Srb/1) - Rafael Nadal (Špa/2) 6:1, 6:2