Đoković pred Wimbledonom do druge letošnje lovorike

Češka teniška igralka Karolina Pliškova je v finalu Eastbourna ugnala Caroline Wozniacki, Srb uspešnejši od Gaëla Monfilsa. 

Objavljeno
01. julij 2017 16.31
Posodobljeno
01. julij 2017 16.31
TENNIS-GBR-ATP-EASTBOURNE
J. M.
J. M.

London - Karolina Pliškova je osvojila turnir serije WTA v Eastbournu. Češka teniška igralka je na turnirju, ki ga imajo mnogi za »ogrevanje« pred Wimbledonom, ugnala Danko Caroline Wozniacki s 6:4 in 6:4. Čehinja je v obračunu nanizala kar deset asov, medtem ko nasprotnica zgolj enega. Pliškova je ubranila tudi vse štiri žogice za odvzem servisa Danki, medtem, ko je bila sama v štirih poskusih polovično uspešna. Dvoboj je bil sicer zelo izenačen, o čemer priča tudi skupno razmerje v točkah - 66:54 v korist zmagovalke. Pliškova je unovčila večjo zbranost v zaključkih obeh nizov in po uri in 22 minutah igre zaključila dvoboj.

Čehinja, ki velja za eno glavnih favoritinj turnirja na »sveti travi«, je tako osvojila tretji turnir v tej sezoni. Lani je bila v Eastbournu od nje boljša Slovakinja Dominika Cibulkova, letos pa z zmago potrjuje dobro formo pred tretjim turnirjem velike četverice. Zadnja češka tekmovalka z zmago na tem prizorišču je bila leta 1998 Jana Novotna, ki je nato šla vse do konca tudi v All England Clubu. Poraženka finala Wozniackijeva pa po novem porazu ostaja brez turnirske zmage že od lanskega oktobra, ko je bila najboljša v Hong Kongu.

Karolina Pliškova je dobro ogreta pred Wimbledonom. Foto: Steven Paston/AP.

 

Đoković prvič po januarju

V moški konkurenci je do šele druge turnirske zmage (prvič se je veselil januarja v Dohi) v tej sezoni prišel Novak Đoković. Srb je ugnal Francoza Gaëla Monfilsa s 6:3 in 6:4. Dvoboj med četrtim in šestnajstim igralcem na svetovni teniški lestvici ATP je trajal uro in 16 minut. To je bila za nekdanjo številko ena svetovnega tenisa šele prva zmaga na omenjenem turnirju.

Đoković je v prvem nizu vzel servis Francozu v prvi in zadnji igri, dvoboj pa je z odvzemom začetnega udarca zaključil tudi v drugem nizu. Skupna statistika je bila sicer v večini primerov na strani srbskega teniškega igralca, ki je prevladoval v vseh prvinah igre, razen pri številu asov. Ta segment je bil s 6:1 na strani Monfilsa. Đoković je izkoristil tri od šestih priložnosti za brejk (Francoz nobene izmed treh), osvojil pa je tudi enajst točk več od nasprotnika (66:55). Njegova forma pred Wimbledonom se torej dviga, vendar pa bodo tekme na »sveti travi« pravi pokazatelj tega, kam osvajalec dvanajstih turnirjev za veliki slam trenutno sodi.