Đoković in Nišikori v finalu Miamija

Srb Novak Đoković je v polfinalu turnirja v Miamiju izločil Belgijca Davida Goffina, Japonec Kei Nišikori pa Avstralca Nicka Kyrgiosa.

Objavljeno
01. april 2016 21.03
Posodobljeno
01. april 2016 21.24
Key Biscayne Tennis
M. Ž., A.V.
M. Ž., A.V.

Miami - Prvi igralec sveta Novak Đoković si je zagotovil sedmi nastop v finalu mastersa v Miamiju, potem ko je po dveh nizih premagal Davida Goffina s 7:6 in 6:4.

Favorizirani Srb je na četrtem medsebojnem obračunu z Belgijcem zabeležil še četrto zmago, a ni navdušil z igro. V težkih pogojih je moral za zmago garati 125 minut, v katerih je storil 29 neizsiljenih napak in imel manj winnerjev od svojega nasprotnika (20:25).

Đoković se bo v nedeljo boril za svoj šesti naslov v Miamiju, s čimer bi se na prvem mestu večne lestvice izenačil z Američanom Andrejem Agassijem.

Đoković je tekmo začel rezervirano in se v prvi igri hitro znašel v zaostanku s 15:40, a nato ustavil vse tri break priložnosti svojega nasprotnika in le dobil servisno igro. Srb je imel težave tudi v sedmi igri, v kateri pa je Goffin ob vodstvu s 40:15 izkoristil break priložnost in povedel s 4:3. Đoković se je hitro zbral in v naslednji igri odgovoril z enako mero za izenačenje na 4:4, na koncu pa je o zmagovalcu niza odločala podaljšana igra. V tej je bil boljši prvopostavljeni Srb, ki je pri vodstvu s 6:5 unovčil drugo zaključno žogo.

Srbski tenisač je imel v drugem nizu manj dela. V sedmi igri je svojemu nasprotniku prepustil le točko in mu drugič na tekmi odvzel servis za vodstvo s 4:3, v naslednji igri pa podvojil prednost (5:3). Đoković je dvoboj odločil v deseti igri in se sedmič uvrstil v finale Miamija.

Drugi finalist je Kei Nišikori, ki je ugnal Avstralca Nicka Kyrgiosa s 6:3 in 7:5.

Miami, polfinale ATP (7.037.595 dolarjev)

Novak Đoković (Srb/1) - David Goffin (Bel/15) 7:6 (5), 6:4.

Kei Nishikori (Jap/6) - Nick Kyrgios (Avs/24) 6:3, 7:5.