Đoković zaključil z nastopi v Parizu, v polfinalu Berdych in Federer

Na mastersu v Parizu, od koder se je že poslovil Novak Đoković, bosta v polfinalu igrala Tomaš Berdych in Roger Federer.

Objavljeno
11. november 2011 10.51
Posodobljeno
11. november 2011 12.25
P. D., Š. Ro., Delo.si
P. D., Š. Ro., Delo.si

Paris - Z nastopi na pariškem mastersu je zaključil Novak Đoković, ki je predal četrtfinalni obračun s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem. Razlog za odstop je poškodba ramena, po kateri letošnji zmagovalec treh turnirjev za grand slam še ni povsem okreval. Med dvobojem s svojim rojakom Viktorjem Troickijem v osmini finala je čutil, da je svoje telo potisnil do zgornje meje vzdržljivosti.

»Prisiljen sem končati svoje nastope v Parizu. Po včerajšnjem dvoboju z Viktorjem Troickijem sem začutil močno bolečino v rami, z morebitnim današnjim nastopom proti Tsongi pa bi tvegal še hujšo poškodbo,« je pojasnil trenutno najboljši igralec sveta. Francoz je tako brez boja napredoval v polfinale.

V četrtfinalu slovo Murrayja

Škotski igralec Andy Murray je nastope na mastersu v Parizu zaključil v četrtfinalu, kjer ga je s 4:6, 7:6 in 6:4 premagal Čeh Tomaš Berdych. Slednjemu je očitno uvrstitev na zaključni turni v Londonu dala veliko zagona, v areni Bercy je bil namreč po maratonskem dvoboju bolj zbran in po teh urah in pol ugnal drugega nosilca. Berdych je sicer na turnirju v Parizu slavil leta 2005, v polfinalu pa ga čaka Švicar Roger Federer.

Slednji je v drugem četrtfinalnem dvoboju s 6:3 in 7:5 premagal Argentinca Juana Monaca. Švicar tako nq mastersu v Parizu ostaja najvišje postavljeni igralec in ima tako dobre možnosti, da si po nedavni zmagi na turnirju v Baslu prvič zagotovi tudi lovoriko v Bercyju in tako vendarle nekoliko popravi sliko povprečne sezone, v kateri je osvojil le dva turnirja. Zmaga nad Argentincem je bila že njegovo 800. v karieri.

V zadnjem dvoboju dneva je Američan John Isner v treh nizih s 6:3, 3:6, 6:3 premagal četrtopostavljenega Španca Davida Ferrerja.

Izidi četrtfinala:

Berdych (Češ, 5) - Murray (VB, 2) 4:6, 7:6, 6:4

Federer (Švi, 3) - Monaco (Arg) 6:3, 7:5

Isner (ZDA) - Ferrer (Špa, 4) 6:3, 3:6, 6:3