Federer premagal Del Potra in si izboril polfinale z Đokovićem

Srb Novak Đoković je v četrtfinalu mastersa v Parizu ekspresno s 6:1 in 6:4 opravil s Švicarjem Stanislasom Wawrinko.

Objavljeno
01. november 2013 16.02
Posodobljeno
01. november 2013 16.02
TENNIS-MEN/MASTERS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Parizu - Na mastersu v Parizu je srbski zvezdnik Novak Đoković ekspresno napredoval v polfinale, potem ko je s 6:1 in 6:4 ugnal Švicarja Stanislasa Wawrinko.

Srb je četrtfinalni dvoboj začel silovito, z breakom in vodstvom s 3:0, prvi niz pa dobil po le 26 minutah. Švicar ni imel veliko možnosti niti na začetku drugega niza, a si vseeno priboril štiri break priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Đoković na drugi strani ni čakal ob ponujeni priložnosti za pobeg, povedel s 4:3 in zanesljivo premagal sedmega nosilca.

Dvoboj je bil tako pravo nasprotju njunih zadnjih dveh obračunov, ki sta se končala šele po petem nizu, v osmini finala na OP Avstralije in v polfinalu OP ZDA. Obakrat je zmagal Đoković, a mu je Wawrinka nudil precej boljši odpor. Za Švicarja sicer poraz ni bil usoden, mesto na finalnem turnirju v Londonu si je namreč že zagotovil.

V polfinalu s Federerjem

Đoković se bo v polfinalu pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki je v četrtfinalu presenetljivo ugnal Argentinca Juana Martina del Potra in se mu tako oddolžil za poraz v finalu Basla minuli teden. Švicar je bil tokrat boljši s 6:4, 4:6 in 6:3.

Argentinec je očitno plačal davek napornih zadnjih tednov, ko je dobil kar 15 od 16 dvobojev. Federer je tokrat narekoval ritem in z breakom povedel s 3:1. Del Potro je udaril nazaj v drugem nizu, ki ga je z nekaj sreče in veliko truda tudi dobil, v zadnjem pa ni več zmogel odpora in Švicarju prepustil mesto v polfinalu.

»Roger ima za seboj najslabšo sezono v zadnjih desetih letih, toda še vedno je igralec, ki te lahko premaga na vsakem turnirju. Je pač Roger Federer, zmagovalec 17 turnirjev za grand slam. Vsi vemo, kako uspešna kariere je že za njim. Nikoli ga ne smeš podcenjevati. Morda res ni v tako dobro formi, kot je bil v času kraljevanja na lestvici, a sodeč po predstavah v Baslu in tukaj, igra zelo dobro,« je priznal Đoković.

Drugi polfinale Nadal - Ferrer

Domače navijače je v Parizu razočaral Španec Rafael Nadal, ki je v četrtfinalu s 6:4 in 6:1 izločil edinega preostalega francoskega upa Richarda Gasqueta. Slednji proti prvemu igralcu sveta vodi zelo negativno statistiko 0:12. Francoz, ki si je že zagotovil mesto v finalu v Londonu, je tokrat klonil po 67 minutah, Nadal pa si priboril polfinalni dvoboj s še enim večnim tekmecem: rojakom Davidom Ferrrerjem. Slednji je s 4:6, 7:5 in 6:3 premagal Čeha Tomaša Berdycha.

Pariz, masters ATP (3,204 mio USD),  četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/2) - Stanislas Wawrinka (Švi/7) 6:1, 6:4;

Roger Federer (Švi/5) - Juan Martin Del Potro (Arg/4) 6:3, 4:6, 6:3;

Rafael Nadal (Špa/1) - Richard Gasquet (Fra/9) 6:4, 6:1;

David Ferrer (Špa/3) - Tomaš Berdych (Češ/6) 4:6, 7:5, 6:3