Aljaž Bedene se vrača: »Stopimo skupaj in pokažimo, kaj zmoremo!«

Tenisač Aljaž Bedene je na novinarski konferenci predstavil načrte za prihodnost in uradno potrdil povratek v domovino. 

Objavljeno
20. december 2017 10.49
Posodobljeno
20. december 2017 11.30
jer*Tenis Portorož, Bedene
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Okrog situacije z Aljažem Bedenetom je bilo prelitega kar precej črnila, veliko razburjenja je sprožil z odločitvijo, da bo raje kot slovenske zastopal britanske barve. Britanci so mu prestop odobrili, a se je pojavila težava, ker je v Davisovem pokalu že igral za Slovenijo, britanskih barv pa tako ne bi mogel braniti.

Osnovni cilj Bedeneta je bil nastop na olimpijskih igrah, a tja ne bi mogel, če ne bi igral v Davisovem pokalu, zato mu je preostalo le, da zgladi spore v domovini in se vrne pod okrilje slovenske izbrane vrste, kamor so ga tudi sprejeli. Bedene je razgrnil načrte za prihodnjo sezono in pojasnil, kako bo vrnitev v slovensko reprezentanco potekala. 

Ob Blažu Kavčiču je Bedene trenutno najboljši slovenski tenisač, z obema bi bila reprezentanca precej bolj konkurenčna, vprašanje pa je, kako bo omenjeni dvojec razrešil trenja, ki se že nekaj časa kopičijo. Ob Bedenetu je na vprašanja odgovarjal tudi predsednik teniške zveze v odhajanju Marko Umbergar.  

»Izredno vesel sem, da se je Aljaž vrnil in da bo zaigral za našo reprezentanco. Seveda je tudi kandidat, da zaigra za slovensko reprezentanco na naslednjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Vsa ta leta smo si želeli, da se Aljaž vrne in želja se nam je uresničila. Ni potrebno posebej poudarjati, koliko je ekipa za Davisov pokal z njim pridobila. Spet imamo dva vrhunska igralca in mislim, da lahko pridemo daleč, najprej pa je na vrsti Poljska,« so bile prve besede predsednika ob uradnem povratku Bedeneta. 

»V VB sem šel nekaj let nazaj in želel zaigrati za njih, vmes se je spremenilo veliko stvari, cilja nisem izpolnil, vmes sem se preselil nazaj v Slovenijo in zdaj imam veliko željo, da spet zaigram za domačo reprezentanco, upam da tudi na OI. Kar je bilo, je bilo, jaz gledam naprej in se veselim tistega, kar se še bo zgodilo. Stopimo skupaj in pokažimo, česa smo sposobni,« je zadnji razvoj dogodkov komentiral z 49. mestom trenutno najvišje uvrščeni slovenski tenisač, ki želi pod zgodbo zdaj potegniti črto.