Srebotnikova in Garcia za lovoriko v Eastbournu

Sam Querrey in Denis Istomin se bosta za lovoriko pomerila v Nottinghamu, Agnieszka Radwanska in Belinda Benčič pa v Eastbournu.

Objavljeno
26. junij 2015 19.29
TEN/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Slovenska teniška veteranka Katarina Srebotnik nadaljuje z dobrimi predstavami na turnirjih serije WTA v konkurenci dvojic. Skupaj s Francozinjo Caroline Garcia se je na turnirju v Eastburnu po polfinalni zmagi nad prvima nosilkama Martino Hingis in Sanio Mirzo uvrstila v finale. Tam ju čakata Tajvanka Jung Yan Chan in Kitajka Jie Zheng.

Četrtopostavljena slovensko-francoska naveza je slavila po slabi uri in pol v dveh nizih s 7:5 in 6:4. Srebotnikova in Garcia sta predtem brez težav prišli do polfinala, potem ko sta Britanki Jocelyn Rae in Anna Smith četrtfinalni dvoboj po izgubljenem uvodnem nizu z 1:6 predali.

»Današnja zmaga proti prvima nosilkama je izredno velikega pomena, saj je prišla ravno ob pravem času pred Wimbledonom, obenem pa je tudi potrdilo, da sva lahko s Caroline enakovredni tudi najboljšim parom na svetu. Jutrišnji finale proti dvojici Chan/Zheng bo prav tako zelo zahteven, kajti trava je njuna najljubša podlaga, poleg tega pa sta letos že bili v finalu Avstralije. Upam, da bova prikazali podobno igro kot danes,« je po tretji letošnji uvrstitvi v finale ženskih dvojic za STA povedala Velenjčanka.

V finalu istega turnirja z nagradnim skladom 731 tisoč dolarjev se bosta med posameznicami pomerili Poljakinja Agnieszka Radwanska in Švicarka Belinda Benčič.

Poljakinja je v polfinalu premagala Američanko Sloane Stephens s 6:1, 6:7 (3) in 6:2, favorizirana Danka Caroline Wozniacki pa je pri zaostanku 0:3 v prvem nizu predala polfinale presenetljivi finalistki Belindi Benčič.

V Nottinghamu ameriško-uzbekistanski finale

Ameriški tenisač Sam Querrey in uzbekistanski as Denis Istomin se bosta pomerila v finalu turnirja ATP v angleškem Nottinghamu. Američan je v polfinalu premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova s 4:6, 6:3 in 7:5, Istomin pa je kmalu po začetku dvoboja s Ciprčanom Marcosom Baghdatisom dočakal njegovo predajo.

Izida, Nottingham, ATP (644.065 evrov), polfinale:

Sam Querrey (ZDA/12) - Aleksander Dolgopolov (Ukr) 4:6, 6:3, 7:5;

Denis Istomin (Uzb) - Marcos Baghdatis (Cip) 1:2 predaja

Eastbourne, WTA (731.000 dolarjev), polfinale:

Belinda Benčič (Švi) - Caroline Wozniacki (Dan/2) 3:0 - predaja;

Agnieszka Radwanska (Pol/9) - Sloane Stephens (ZDA) 6:1, 6:7 (3), 6:2