Le še ena ovira pred Andrejo Klepač

Primorska teniška igralka je v navezi z Mario Jose Martinez Sanchez v polfinalu odpravila Gabrielo Dabrowski in Yi-fan Xu.

Objavljeno
21. september 2017 17.30
J. P.
J. P.

Tokio - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, specialistka za igro dvojic, je vpisala lep uspeh, saj se je na turnirju WTA z nagradnim skladom 890.100 ameriških dolarjev v Tokiu prebila vse do finala. Na predzadnji stopnici je v navezi s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, s katero sta sicer četrti nosilki, po nekaj več kot uri in pol razmeroma izenačene igre s 7:5, 3:6 in 10:3 izločila drugopostavljeno kanadsko-kitajsko kombinacijo Gabrielo Dabrowski in Yi-fan Xu.

Zmagovalki sta v uvodnem nizu dvakrat izgubili igro na svoj začetni udarec, a se jima je v isti sapi trikrat posrečil tudi brejk. Drugi niz je bil po taktih poraženk, ki sta se hitro dokopali do udobne prednosti 4:1 in jo mirno zadržali do konca, v tretjem pa sta bili Primorka in Španka vnovič prepričljivi in natančni, saj sta vselej, ko sta servirali, vpisali točko, trikrat pa sta bili uspešni tudi na začetni udarec nasprotnic. Zdaj ju v finalu čakata bodisi Avstralka Darja Gavrilova in Rusinja Darja Kasatkina bodisi Japonka Makoto Ninomija in Čehinja Renata Voračova, ki jih ni med nosilkami.