Andreja Klepač z odlično igro do pete turnirske lovorike

Slovenska teniška igralka se je do trofeje v Tokiu dokopala v navezi s Španko Mario Jose Martinez Sanchez.

Objavljeno
23. september 2017 12.55
J. P.
J. P.

Tokio - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se veseli pete zmage na turnirjih WTA v konkurenci dvojic, četrte s špansko soigralko. V finalu Tokia (z nagradnim skladom 890.100 ameriških dolarjev) je namreč v četrtopostavljeni navezi z Mario Jose Martinez Sanchez po zgolj 69 minutah neizenačene igre gladko, s 6:3 in 6:2, odpravila še Avstralko Darjo Gavrilovo in Rusinjo Darjo Kasatkino, ki ju v Tokiu ni bilo na seznamu nosilk. Zmagovalna kombinacija je na celotnem turnirju oddala en sam niz.

Finale se za 31-letno Koprčanko in tri leta starejšo Španko ni začel najbolje, saj sta morali takoj oddati igro na svoj začetni udarec, vendar takoj vrnili milo za drago s kar tremi zaporednimi brejki. Drugi niz je bil izenačen do izida 2:2, v nadaljevanju pa nista poraženki osvojili niti igre več. Avstralka in Rusinja sta si priigrali kar trinajst priložnosti za brejk, a sta bili uspešni zgolj dvakrat, medtem ko sta zmagovalki izkoristili pet od sedmih poskusov.

Klepačeva se je prve lovorike s turnirjev WTA veselila leta 2013 v Bad Gasteinu v paru z Avstrijko Sandro Klemenschits, nato pa je trofeje osvajala zgolj še s španskimi soigralkami: leta 2014 v Bastadu z Mario Tereso Torro Flor in v New Havnu s Silvio Soler Espinoso, predlani pa še v Seulu z Laro Arruabarreno. Za nameček je še šestkrat, s štirimi različnimi soigralkami, nastopala v finalih turnirjev te ravni, medtem ko je posamično največji uspeh vpisala leta 2008, ko je v finalu Budimpešte premoč priznala Francozinji Alize Cornet.