ATP Miami: Fognini presenetil Nišikorija, Nadal zanesljivo v polfinale

Fabio Fognini je izkoristil slab dan drugega nosilca turnirja v Miamiju Keia Nišikorija in zmagal s 6:4 in 6:2. 

Objavljeno
30. marec 2017 10.15
TENNIS/
N. Gr.
N. Gr.

Miami - Teniški turnir v Miamiju se preveša v zaključno fazo. V prvem četrtfinalnem dvoboju na moškem delu razpredelnice je bil Kei Nišikori favorit proti Italijanu Fabiu Fogniniju, ki pa se Japonca ni ustrašil. Nišikori je bil konkurenčen v prvih igrah prvega seta, potem pa začel delati nerazumljive napake, ki jih ponavadi v njegovi igri najdemo le redko.

V drugem nizu je igral še slabše in se predčasno poslovil od turnirja v Miamiju, Fabiu Fogniniju pa je z uvrstitvijo v polfinale uspel velik dosežek. V polfinalu je tudi peti nosilec Rafael Nadal, ki je brez težav strl odpor 13. nosilca Jacka Socka (6:2, 6:3). 

V ženskem četrtfinalu sta končali prva in tretja nosilka turnirja. Nemka Angelique Kerber odkar je številka ena ženskega tenisa ne igra več tako prepričljivo kot lani. Torkat ni bila kos Venus Williams, ki je tekmo dobila s 7:5 in 6:3. V drugem četrtfinalu je Britanka Johanna Konta prvi set proti Romunki Simoni Halep izgubila, a nato pripravila preobrat in izločila tretjo nosilko. 

Danes bosta v Miamiju igrala še Nick Kyrgios proti Alexandru Zverevu in Roger Federer, ki se bo pomeril s Tomašem Berdychom

IZIDI, ČETRTFINALE

Rafael Nadal (Špa/5) - Jack Sock (ZDA/13) 6:2, 6:3;
Fabio Fognini (Ita) - Kei Nishikori (Jap/2) 6:4, 6:2.

Venus Williams (ZDA/11) - Angelique Kerber (Nem/1) 7:5, 6:3;
Johanna Konta (VBr/10) - Simona Halep (Rom/3) 3:6, 7:6 (7), 6:2.