Azarenka ostaja brez oddanega niza

Med moškimi v Miamiju kot prvi v polfinale Belgijec David Goffin, pri ženskah kot tretja Viktorija Azarenka.

Objavljeno
31. marec 2016 01.59



Miami - Prvi polfinalist močnega teniškega mastersa ATP z nagradnim skladom 6.134.605 ameriških dolarjev v Miamiju, ki bi se utegnil zdaj udariti s prvim »loparjem« sveta Novakom Đokovićem, je petnajstopostavljeni Belgijec David Goffin, ki je za četrtfinalno zmago s 3:6, 6:2 in 6:1 nad osemnajstim nosilcem, Francozom Gillesom Simonom, potreboval dve minuti manj kakor dve uri.

Tekmeca sta se v medsebojnem obračunu pomerila drugič, zdaj je izid v zmagah poravnan. Zmagovalec je letel na krilih udarnega začetnega udarca in devetih asov, pa tudi kar dvanajstih priigranih priložnosti za brejk, od katerih jih je izkoristil pet. Več kot dovolj za Francoza, ki je bil iz treh poskusov uspešen dvakrat.

V ženski konkurenci pa je tretja polfinalistka pričakovano postala trinajsta nosilka, Belorusinja Viktorija Azarenka, ki na turnirju še ni oddala niti niza. Tokrat je po uri in 37 minutah s 6:4 in 6:2 snela skalp Britanki Johanni Konta, pri čemer je znala poskrbeti, da se ni nasprotnica iz petih poskusov dokopala do niti enega brejka.