Azarenka z dvojno kravato, v polfinalu tudi Raonić

V polfinalu Indian Wellsa se bo Miloš Raonić pomeril z Davidom Goffinom. Danes še Nadal-Nišikori in Đoković-Tsonga.

Objavljeno
18. marec 2016 11.03
Š. Ro.
Š. Ro.

Indian Wells - Teniški turnir z nagradnim skladom 7,037 milijona dolarjev je v zaključni fazi. Pri dekletih so že znane vse polfinalistke. Po Američanki Sereni Williams in Poljakinji Agnieszki Radwanski sta napredovali še Čehinja Karolina Pliškova in Belorusinja Viktorija Azarenka.

Pliškova, 18. nosilka, je v četrtfinalu premagala Rusinjo Darjo Kasatkino s 6:3, 6:2 in si zagotovila polfinalni dvoboj z Belorusinjo, 13. nosilko, ki je v četrtfinalu gladko brez izgubljene igre s 6:0 in 6:0 izločila Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo. Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki je turnir osvojila leta 2012 po zmagi v finalu nad Marijo Šarapovo, ni imela težkega dela. »Ključen je bil agresiven začetek,« je dejala.

Devet »dvojnih kravat« so sicer že zabeležili v Indian Wellsu, za eno teh je leta 2005 poskrbela tudi Šarapova, ki jo je v polfinalu odpihnila Američanka Lindsay Davenport.

V moški konkurenci sta znana le prva dva polfinalista: Belgijec David Goffin se bo pomeril s Kanadčanom Milošem Raonićem. V četrtfinalu je 15. nosilec presenetil Hrvata Marina Čilića s 7:6 (4), 6:4 in postal prvi Belgijec v polfinalu tega turnirja. Igralca sta se sicer nedavno merila tudi na pesku, v Davisovem pokalu, tudi tam je bil boljši Goffin.

Raonić, 12. nosilec, pa je bil boljši od Francoza Gaela Monfilsa s 7:5, 6:3 in tako drugič zapored napredoval v polfinale Indian Wellsa. Obračun je pod žarometi postregel z zelo raznoliko teniško igro, močni Kanadčanov servis in kajpak akrobacije Francoza, ki pa je naposled potegnil kratko.

Preostali polfinalni par bo znan po četrtfinalnih dvobojih Rafael Nadal - Kei Nishikori in Novak Đoković - Jo-Wilfried Tsonga.

 

Indian Wells, ATP (7,037 milijona dolarjev), četrtfinale:

David Goffin (Bel/15) - Marin Čilić (Hrv/10) 7:6 (4), 6:2;

Miloš Raonić (Kan/12) - Gael Monfils (Fra) 7:5, 6:3;

Indian Wells, WTA (6,844 milijona dolarjev), četrtfinale:

Karolina Pliškova (Češ/18) - Darja Kasatkina (Rus) 6:3, 6:2;

Viktorija Azarenka (Blr/13) - Magdalena Rybarikova (Slk) 6:0, 6:0.