Azijska ovira previsoka za Srebotnikovo

Katarina Srebotnik in Rusinja Nadja Petrova sta se na sklepnem turnirju sezone v konkurenci dvojic poslovili v polfinalu.

Objavljeno
26. oktober 2013 17.20
bsa Tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Istanbul - Konec je slovenskih nastopov na sklepnem mastersu ženske teniške sezone v Istanbulu z nagradnim skladom šest milijonov evrov. Velenjčanka Katarina Srebotnik in njena igralna partnerka, Rusinja Nadja Petrova, sta se ustavili na polfinalni oviri, zanju je bila namreč premočna azijska naveza, Tajvanka Hsieh Su-Wei in Kitajka Peng Shuai. Drugi nosilki sta zmagali s 7:6 (5) in 6:2.

Nepostavljeni 32-letna Slovenka in leto dni mlajša Rusinja sta bili sicer nekoliko udarnejši pri začetnem udarcu, saj sta zmogli tudi edini as na tekmi (ob treh dvojnih napakah), močno pa je šepala njuna igra po drugem servisu. Dvoboja je bilo konec po uri in 43 minutah igre. Zmagovalna dvojica se bo v jutrišnjem finalu pomerila bodisi s prvopostavljenima Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci bodisi z rusko dvojico Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino.

Li Na prva finalistka med posameznicami

Danes lahko sicer gledalci v Istanbulu spremljajo še oba polfinalna obračuna v posamični konkurenci. Prva finalistka je četrta nosilka, Kitajka Li Na, ki je brez pretiranega naprezanja s 6:4 in 6:2 odpravila petopostavljeno Čehinjo Petro Kvitovo, za njima bosta šli v ogenj še Jelena Janković in branilka lanskega naslova Serena Williams.