Bedene v finalu, Kavčič v polfinalu

Aljaž Bedene se je uvrstil v finale turnirja v Casablanci, Blaž Kavčič pa v polfinale v Florianopolisu.

pet, 02.03.2012, 22:30

Ljubljana - Aljaž Bedene in Blaž Kavčič sta si na challengerjih v Casablanci in Florianopolisu že zagotovila zelo dober rezultat. Bedene je celo dosegel enega svojih največjih uspehov, saj se je z zmago s 6:3, 6:4 nad Andrejem Kuznjecovom prebil v svoj drugi finale na tej ravni. In priložnost za drugo zmago je zelo lepa: za naslov se bo danes pomeril s francoskim kvalifikantom Nicolasom Devilderjem.

Če bo uspešen, se bo na ponedeljkovi svetovni lestvic že močno rpibližal Gregi Žemlji, v vskaem primeru pa bo dosegel svojo najboljšo uvrstitev (doslej 161. mesto). V Braziliji pa so medtem znani šele polfinalisti in med njimi je tudi Kavčič. Tako kot že v prejšnjem kolu proti Pablu Galdonu se je moral tudi za zmago nad Gasatom Eliasom zelo potruditi in je 191. igralca sveta po dveh urah in pol igre ugnal šele z 2:6, 6:2, 6:4.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se