Bedene že uvodoma pred visoko oviro - Federerjem

Blaž Kavčič bo nastop v Melbournu začel proti Richardu Gasquetu, Polona Hercog pa proti Jekaterini Aleksandrovi.

Objavljeno
11. januar 2018 12.08
J. P.
J. P.

Melbourne - Ljubljanskemu teniškemu igralcu Aljažu Bedenetu, ki se je ob prelomu leta izpod britanske vrnil pod slovensko zastavo, žreb parov glavnega dela prvega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, resnično ni bil naklonjen. Osemindvajsetletnik, ki ta čas drži 51. mesto svetovne jakostne lestvice ATP, se bo moral namreč že uvodoma udariti z drugim igralcem sveta in tudi turnirsko številko 2, prekaljenim Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Ta je v Melbournu zmagal že petkrat, nazadnje lani, tako da bo pot do ubranitve lovorike začel ravno proti Bedenetu, s katerim se ni doslej, zanimivo, še nikdar pomeril. Šestintridesetletni Švicar v Avstraliji lovi jubilejno dvajseto lovoriko s turnirjev velike četverice. Na glavnem turnirju, ki se bo začel v ponedeljek, bo poleg Aljaža slovenske barve zastopal še Blaž Kavčič, ki ga uvodoma čaka 31. lopar sveta, Francoz Richard Gasquet, ki je bil boljši v obeh dosedanjih dveh medsebojnih obračunih.

Vsaj na papirju nekoliko lažje delo naj bi imela v ženski konkurenci Polona Hercog, ki ima med Slovenkami edina zagotovljeno mesto na glavnemu turnirju. Uvodoma ji bo v obračunu sosed z razpredelnice WTA nasproti stala Rusinja Jekaterina Aleksandrova, ki je 95. igralka sveta, medtem ko je Štajerka dve mesti višje in ima v žepu tri točke več. Možnost za glavni žreb imata tudi še dve slovenski kvalifikantki, ki sta uspešno preskočili prvo oviro - Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek. Lovoriko bo branila Romunka Simona Halep.