Bedenetu se je nasmehnila sreča

Najvišje rangirani slovenski lopar Aljaž Bedene se bo v uvodnem dvoboju turnirja v Miamiju udaril z Jimmyjem Wangom.

Objavljeno
20. marec 2014 11.05
cropix*Bedene
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami − Najvišje rangiranemu slovenskemu teniškemu igralcu na svetovni jakostni lestvici ATP Aljažu Bedenetu se je nasmehnila sreča, saj mu je v žrebu parov prvega kroga glavnega dela močnega turnirja v Miamiju z nagradnim skladom 5,6 milijona ameriških dolarjev namenila premagljivega tekmeca: Tajvanca Jimmyja Wanga, ki ga v kvalifikacijah ni bilo med nosilci, medtem ko je bil Ljubljančan 23. nosilec. Bedene je trenutno 119. lopar sveta, Wang pa je rangiran 26 mest nižje.

Edini slovenski predstavnik v moškem delu turnirja je na poti skozi kvalifikacijsko sito najprej odpravil Američana Wayna Odesnika, nato pa še Nemca Tobiasa Kamkeja, člana elitne svetovne stoterice (92.). S Tajvancem se bo pomeril prvič v karieri, če pa zmaga, ga v drugem kolu čaka 27. nosilec, Kanadčan Vasek Pospisil.

Slovenija pa bo imela svojo predstavnico tudi v konkurenci ženskih dvojic. Katarina Srebotnik je v navezi s Čehinjo Kveto Peschke četrta nosilka, uvodoma pa bosta dekleti prekrižali loparja z Rusinjo Svetlano Kuznjecovo in Avstralko Samantho Stosur.