Blaž Kavčič le še korak od drugega zaporednega challengerja

Drugi najvišje rangirani slovenski teniški igralec se je v finale turnirja v Tianjinu prebil brez oddanega niza.

Objavljeno
21. junij 2014 12.33
lvi*Kavcic
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tianjin - Drugi najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, ki se je pred tednom dni v Uzbekistanu veselil jubilejne desete lovorike s turnirjev iz serije challenger, odlično pripravljenost kaže tudi v kitajskem Tianjinu (nagradni sklad 50.000 ameriških dolarjev), kjer se je kot prvopostavljeni igralec brez oddanega niza prebil že do finala.

Sedemindvajsetletni Črnučan, ki sicer na svetovni jakostni lestvici zaseda 122. mesto, je v polfinalu po hitrem postopku opravil z 240. loparjem sveta in tretjim nosilcem, domačim asom Di Wujem. Za zmago s 6:4 in 6:2 je potreboval minuto manj kot uro in pol, večino dela pa je opravil z začetnim udarcem, saj je zmogel šest asov ob zgolj eni dvojni napaki. Tekmec je, nasprotno, za dva neubranljiva servisa storil kar pet dvojnih napak.

Zdaj Kavčiča v finalni poslastici čaka drugopostavljeni Rus Aleksandr Kudrjavcev, ki je na svetovni lestvici uvrščen 47 mest nižje kot Ljubljančan, doslej pa na turnirju prav tako še ni oddal niti niza. V polfinalu je z dvakrat po 6:3 snel skalp četrtemu nosilcu, rojaku Valeriju Rudnevu.