Blaž Kavčič melje naprej: padel tudi Nieminen

Blaž Kavčič je v Sydneyju ugnal še tretjega igralca iz udarne teniške stoterice zapored, tokrat Jarkka Nieminena.

Objavljeno
07. januar 2014 10.53
Australia Tennis Sydney International
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sydney- Po ponesrečenem nastopu na uvodnem turnirju nove sezone, ko se ni prebil skozi kvalifikacijsko sito v Dohi, kaže trenutno najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič te dni v Sydneyju povsem drugačen obraz. Že v kvalifikacijah turnirja ATP z nagradnim skladom 511.825 ameriških dolarjev se je lahko pohvalil z zmagama nad dvema igralcema iz svetovne stoterice, Rusom Tejmurazom Gabašvilijem in Špancem Albertom Ramosom, enako uspešno je začel tudi glavni del.

Hitro in prepričljivo, s 6:4 in 6:3, je Ljubljančan namreč po uri in 18 minutah odpravil 39. igralca sveta Jarkka Nieminena. Izkušeni 32-letni Finec je bil pred leti že številka 13 svetovnega tenisa, tokrat pa ni našel protiorožja za odličen tekmečev servis. Kavčič je (ob dveh dvojnih napakah) vpisal pet asov in osvojil 70 odstotkov točk na prvi servis, Nieminenu pa vzel skoraj polovico (48 %) točk na njegov začetni udarec. Zdaj ga v osmini finala čaka nov zahteven zalogaj, saj se bo udaril z domačim asom Bernardom Tomićem, ki je bil ekspresno (s 6:3 in 6:0) boljši od osmega nosilca, Španca Marcela Granollersa.

»Predvsem sem zadovoljen z igro. Uvrstil sem se v drugi krog turnirja ATP, kar sicer ni nek rezultatski presežek, sem pa zelo zadovoljen s počutjem in z igro v zadnjih štirih dvobojih,« je poudaril 26-letni Črnučan o generalki pred prvim velikim slalom sezone, odprtim prvenstvom Avstralije. »Za menoj so uspešne priprave in res kakovosten trening. Moja igra je trenutno spet na višji ravni, kar je sad dobrega dela. Vpisal sem štiri zmage zapored nad močnimi tekmeci, kar me navdaja z optimizmom,« dodaja Kavčič.