Blaž Kavčič na igriščih spet septembra v Turčiji

Po štiritedenskem okrevanju po poškodbi se Blaž Kavčič vrača na turnirje. V zadnjih petih sezonah 11 poškodb.

Objavljeno
27. avgust 2015 17.01
Britain Wimbledon Tennis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Potem ko je sezono slovenskega teniškega igralca Blaža Kavčiča tudi konec minulega meseca znova prekinila poškodba stegenske mišice, se Ljubljančan s septembrom vrača na igrišča. Po štirih tednih rehabilitacije in treningu po prilagojenem programu Kavčič v naslednjih dneh postopoma začenja trening s polnimi obremenitvami.

Zadnji dvoboj je Kavčič odigral 28. julija, na ATP-turnirju serije 250 v Gstaadu, kjer je moral v prvem krogu glavnega dela predati tekmo pri vodstvu 1:0 v nizih, zatem pa je moral odpovedati tudi nastop na challengerju v Portorožu.

»Sprva sem načrtoval, da se že konec naslednjega tedna odpravim na serijo turnirjev ATP challenger na Kitajsko, saj izgubljam točke ATP, ki sem jih dosegel na lanskem turnirju v New Yorku, kjer sem se uvrstil v 3. kolo. Vendar smo se z ekipo odločili, da se tokrat lotimo vrnitve drugače in naredimo konkretne priprave,« je dejal Kavčič in še pojasnil razloge za to odločitev.

»V zadnjih petih sezonah sem imel 11 resnih poškodb. Vsakič sem naredil vse možno, da sem se čim hitreje vrnil na turnirje. Prevečkrat tudi prekmalu, saj so vedno pritiski, da ne padeš na lestvici, da ne izgubiš točk in posledičnih uvrstitev na velike turnirje. Tokrat smo sklenili, da ne hitimo, damo na stran kratkoročne cilje. Pomembno je, da se najprej res dobro pozdravim, nato pa se dobro pripravim za nadaljnje tekmovanje,« noče prehitevati Ljubljančan.

Če bodo rehabilitacija in priprave uspešne, si želi odigrati vsaj pet do šest turnirjev. Začel bo v Turčiji, 21. septembra. »Nimam garancije, da bo vse v redu, vendar smo ubrali pot, ki dopušča največ možnosti, da se izognem poškodbam. Bomo videli. Ta način mi daje tudi največ motivacije za naprej.«