Blaž Rola in Tadeja Majerič brž pomahala v slovo

Ptujčan je na challengerju v ZDA pokleknil pred Tennysom Sandgrenom, Mariborčanka pa na Tajvanu pred Magdo Linette.

Objavljeno
07. november 2014 16.29
2014 US Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Knoxville - Najvišje rangirani slovenski teniški igralec ob koncu sezone Blaž Rola se je hitro poslovil od challengerja z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v ameriškem Knoxvillu. Ptujčana, ki je bil na turnirju četrti nosilec, je že v šestnajstini finala povsem nepričakovano odpravil domači kvalifikant Tennys Sandgren, ki je za zmago s 7:6 (4) in 6:3 potreboval uro in 34 minut.

Zmagovalec, ki je od našega predstavnika na svetovni jakostni lestvici nižje kar 243 mest (drži namreč 330. mesto), je zmogel kar devet asov ob le eni dvojni napaki, medtem ko je 24-letni Rola primazal en sam neubranljiv udarec. Sandgren je iz treh poskusov vknjižil dva brejka, medtem ko je imel Slovenec kar osem možnosti za odvzem servisa, a je izkoristil eno samo.

Na turnirju WTA v Taipeiju pa se je podobno bliskovito poslovila tudi Tadeja Majerič, ki je morala že v uvodnem dvoboju nepostavljenih igralk premoč priznati Poljakinji Magdi Linette, ki pa je skoraj sto mest višje na svetovni lestvici kot Mariborčanka, ki je po uri in 22 minutah pokleknila s 4:6 in 0:6. Tadejo je pokopalo, da je bila komaj polovično uspešna na svoj prvi servis.