Blaž Rola tudi s preobratom tudi v finale, Klepačeva drugič zapored

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je v polfinalu turnirja v Poznanju s 3:6, 7:6 in 6:3 premagal Brazilca Joaoa Souzo.

Objavljeno
19. julij 2014 17.12
Posodobljeno
19. julij 2014 17.12
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Poznanj - Slovenski teniški reprezentant Blaž Rola se je uvrstil v finale turnirja serije challenger v Poznanju na Poljskem z nagradnim skladom 35.000 evrov. V polfinalu je v treh nizih s 3:6, 7:6 in 6:3 premagal Brazilca Joaoa Souzo.

Tako kot v četrtfinalu, je Rola dvoboj proti četrtemu nosilcu začel zadržano, nato pa uprizoril velik preobrat in prišel do zmage. Brazilec je v drugem nizu že imel žogico za zmago, a se je 23-letni Ptujčan rešil s podaljšano igro in nato z odličnim serviranjem v tretjem nizu prišel do zmage. V finalu se bo pomeril z Belgijcem Davidom Goffinom.

Za Rolo bo to peti nastop v finalih turnirjev challenger. Doslej je zmagal le enkrat, in sicer letos marca na Kitajskem.

Klepačeva spet v finalu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v paru s Španko Mario Tereso Torro Flor uvrstila v finale turnirja WTA v Bastadu na Švedskem z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Klepačeva, ki je prejšnji konec tedna izgubila v finalu v avstrijskem Bad Gasteinu, se bo v nedeljo potegovala za drugi naslov WTA v karieri.

Primorsko-španska naveza je v polfinalu premagala domačinki Johanno Larsson in Rebecco Petterson s 6:2, 6:4, v finalu pa se bo srečala z Britankama Jocelyn Rae in Anno Smith.