Bradyjeva je bila dobra, Osaka nepremagljiva

Naomi Osaka je drugič osvojila OP Avstralije in četrti turnir za grand slam. Zanimiva oba niza.
Fotografija: Naomi Osaka je bila najboljša v Melbournu. FOTO: Paul Crock/AFP
Odpri galerijo
Naomi Osaka je bila najboljša v Melbournu. FOTO: Paul Crock/AFP

Japonska zvezdnica Naomi Osaka je upravičila sloves favoritinje OP Avstralije in je v finalu s 6:4 in 6:3 premagala Američanko Jennifer Brady.

Ponovila je dosežek iz leta 2019 in osvojila četrti turnir za grand-slam. V polfinalu je premagala Sereno Williams. V finalu še ni izgubila. Naslednji izziv bo nastop na olimpijskih igrah v domačem Tokiu.

Jennifer Brady se je dostojno upirala tekmici. FOTO: David Gray/AFP
Jennifer Brady se je dostojno upirala tekmici. FOTO: David Gray/AFP


Čeprav je bil finale končan v uri in 17 minutah, je bil zanimiv, 22. nosilka Bradyjeva je bila v prvem finalu dobra, ampak tretja igralka sveta Osaka je bila tokrat nepremagljiva.
 

Zahvala vsem


»Z Jennifer sva igrali v polfinalu OP ZDA in takrat sem vsem rekla, da bo še delala težave in imela sem prav, vse boljša postaja« je tekmico pohvalila 23-letna Osaka. »Zahvalila bi se mojemu moštvu in družini, skupaj smo že predolgo časa, prestali smo karanteno, vsi si želimo malo spremembe. Hvala navijačem, veliko mi pomenite in mi dajete energijo. Hvala vsem pobiralcem žog, prostovoljcem, sodnikom in organizatorjem, ki ste vse skupaj omogočili v teh težkih časih. Vidimo se naslednje leto.«



Osaka je doslej osvojila OP Avstralije (2019, 2021) in OP ZDA (2018, 2020). Zdaj bo morala narediti korak naprej tudi na pariškem pesku in wimbledonski travi.
 

Jutri vrhunec


OP Avstralije, na katerem so se spet vrnili gledalci, se bo končalo jutri, ko se bosta ob 9.30 v moškem finalu pomerila Novak Đoković in Daniil Medvedjev.

Preberite še:

Komentarji: