Capriatijeva in Kuerten v teniško hišo slavnih

Nekdanja teniška igralca, Američanka Jennifer Capriati in Brazilec Gustvao Kuerten sta postala del hiše slavnih.

Objavljeno
15. julij 2012 13.56
USA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Newport - Ob robu teniškega turnirja ATP v Newportu, na katerem je nastopal tudi Grega Žemlja, sta v teniško hišo slavnih vstopila še dva nekdanja asa: Američanka Jennifer Capriati in Brazilec Gustavo Kuerten.

Danes 36-letna Capriatijeva je nekdaj veljala za čudežno deklico svetovnega tenisa, nato pa prišla tudi navzkriž z zakonom. Po vrnitvi na teniške terene je osvojila tri teniške turnirje za veliki slam, dvakrat odprto prvenstvo Avstralije, enkrat pa Roland Garros. Pred dvajsetimi leti je na olimpijskih igrah v Barceloni osvojila zlato kolajno. Skupno ima 14 naslovov na turnirjih WTA.

Kuerten je trikrat osvojil turnir za grand slam v Parizu. Skupno ima 36-letni Brazilec dvajset naslovov na turnirjih ATP. Specialist za igro na pesku je bil 43 tednov tudi številka 1 svetovnega tenisa.

Slovesnost ob sprejemu v hišo slavnih je vodila nekdanja jugoslovanska teniška šampionka Monika Seleš. Ob Capriatijevi in Kuertenu so v hišo slavnih sprejeli še zmagovalca odprtega prvenstva ZDA iz leta 1975, Manuela Orantesa ter teniškega delavca Mika Daviesa in paraolimpijca, prvaka v tenisu na vozičkih, Randyja Snowa, ki so ga počastili posthumno.