Carlos Alcaraz ujel stotico, zdaj lovi Novaka Đokovića

Na teniškem turnirju serije masters 1000 v Indian Wellsu je 19-letni Španec v 132. dvoboju prišel do jubilejne stote zmage v profesionalni karieri.
Fotografija: Carlos Alcaraz je v Indian Wellsu prišel do 100. zmage v profesionalni karieri in je na dobri poti, da se vrne na vrh lestvice ATP. FOTO: Julian Finney/AFP
Odpri galerijo
Carlos Alcaraz je v Indian Wellsu prišel do 100. zmage v profesionalni karieri in je na dobri poti, da se vrne na vrh lestvice ATP. FOTO: Julian Finney/AFP

Na teniškem turnirju serije masters v Indian Wellsu je Španec Carlos Alcaraz v 3. kolu pričakovano premagal Nizozemca Tallona Griekspoora s 7:6 (4), 6:3 in dosegel jubilejno 100. zmago v profesionalni karieri. Pred poškodbo v lanski drugi polovici leta, zaradi katere je izpustil zaključni turnir najboljših in tudi prvi veliki slam v Melbournu, tudi številka 1. na lestvici ATP je 100. zmago dosegel v 132. dvoboju in zaostaja le za Johnom McEnroejem, ki je za okroglo zmago potreboval en dvoboj manj. Alcarazov sloviti rojak Rafael Nadal je stoto zmago ujel v 137. dvoboju.

»Zelo sem ponosen in nadejam se, da je to le prva stotica od mnogih,« je po velikem dosežku povedal 19-letnik, ki je prvo zmago na ATP turnirju dosegel pred tremi leti v Riu De Janeiru. Če bo Alcaraz zmagovalec Indian Wellsa, bo z vrha lestvice ATP izrinil Novaka Đokovića, ki v ZDA ne tekmuje, ker ni dobil vizuma zaradi necepljenosti proti covidu-19.

Preberite še:

Komentarji: