Čilić v Cincinnatiju osvojil prvi masters, Pliškova prekrižala načrte Kerberjevi

Marin Čilić je v finalu turnirja v Cincinnatiju premagal Andyja Murrayja s 6:4 in 7:5 za svoj prvi osvojeni masters.

Objavljeno
21. avgust 2016 23.07
Posodobljeno
21. avgust 2016 23.26
TENNIS/
M. Ž.
M. Ž.

Cincinnati - Hrvaški tenisač Marin Čilić je v finalu turnirja v Cincinnatiju premagal prvopostavljenega Škota Andyja Murrayja s 6:4 in 7:5.

Hrvat je s tem osvojil svoj prvi turnir serije masters, obenem pa je prekinil Murrayjev zmagoviti niz, ki je trajal 22 dvobojev.

Finalista sta bila v uvodnem nizu izenačena do pete igre, nato pa je Čilić v naslednjih treh igrah dvakrat odvzel servis Murrayju in povedel s 5:2. Škot je v osmi igri sicer izkoristil prvo break priložnost, vendar pa ni mogel preprečiti poraza. Hrvat je niz odločil v osmi igri, v kateri je unovčil drugo zaključno žogo.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Igralca sta bila po desetih igrah poravnana na 5:5, v naslednji pa je Čilić po ogorčenem boju izkoristil peto break žogo in v naslednji igri serviral za svojo premierno zmago na turnirjih serije masters.

Pliškova preprečila Kerberjevi skok na vrh

V ženskem finalu je Čehinja Karolina Pliškova po dveh nizih premagala Nemko Angelique Kerber (6:3, 6:1) in osvojila svojo sedmo lovoriko v karieri.

V finalu so bile vse oči uprte v drugopostavljeno Nemko, ki bi z zmago postala nova številka ena ženskega tenisa. A Kerberjeva danes ni bila prava, storila je 24 neizsiljenih napak in petkrat izgubila servis, kar je bilo premalo za zmago.

Karolina Pliškova je danes povsem zasenčila svojo nasprotnico. V prvem nizu je dobila prve štiri igre in za konec v deveti igri izkoristila prvo zaključno žogo. Tudi drugi niz je bil povsem na strani Čehinje, ki je povedla s 3:0 in v sedmi igri unovčila drugo žogo za zmago na turnirju.

»Angie je imela zelo uspešen teden in v tem letu igra odlično. Zavedam se, da igrala za prevzem vodstva na lestvici WTA. To si zaslužiš, vendar pa več sreče prihodnjič,« je dejala Pliškova.

Cincinnati, finale mastersa

Marin Čilić (Hrv/12) - Andy Murray (VB/1) 6:4, 7:5.

 

Cincinnati, finale WTA (2.503.250)

Karolina Pliškova (Češ/15) - Angelique Kerber (Nem/2) 6:3, 6:1.