Clementov stolček se je zamajal, padel pa ni

V igri za kapetansko mesto francoske moške teniške reprezentance je bil tudi nekdanji zvezdnik Yannick Noah.

Objavljeno
03. december 2014 12.51
*ap*Britain Wimbledon Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Pariz - Po porazu v finalu Davisovega pokala s favorizirano Švico z vrhunsko navezo Roger Federer-Stan Wawrinka na čelu se je zelo zamajal stolček francoskega kapetana Arnauda Clementa, ki se je čez noč znašel na seznamu za »odstrel«. Toda tresla se je gora, rodila pa miš: 36-letni nekdanji teniški igralec, finalist odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu leta 2001, bo funkcijo opravljal še naprej, kar je potrdila tudi tamkajšnja teniška zveza (FFT).

Po francoskem porazu se je v igri za kapetanski trak spet znašel tudi nekdanji as Yannick Noah, ki je bil v tej vlogi že med letoma 1991 in 1996, nedavno pa je povedal, da ga položaj kapetana zanima, če si ga bodo tam želeli igralci. No, ti so se vsaj formalno postavili na stran Clementa, kot je pojasnil predsednik zveze Jean Gachassin.

Clement je Noahove komentarje razumel kot napad nanj: »To je tipičen Yannick. Govori iz srca in vselej pove, kar si misli. Če želi pomagati francoski reprezentanci, bi moral stopiti v stik s kapetanom. Komentarji so bili nasilni in jih jemljem kot napad.« Tudi na čelu ženske izbrane vrste v pokalu federacij ostaja nekdanja številka ena svetovnega tenisa Amelie Mauresmo.