Darcis premočan za Roddicka, Bedene v drugo kolo kvalifikacij OP ZDA

Belgijec Steve Darcis je v osmini finala teniškega turnirja v Winston-Salemu premagal Američana Andyja Roddicka.

sre, 22.08.2012, 22:05; spremenjen: 22:50

Winston-Salem - Petopostavljeni Američan Andy Roddick je v osmini finala teniškega turnirja v Winston-Salemu naletel na previsoko oviro v obliki Belgijca Steva Darcisa, ki se je z zmago uvrstil med najboljših osem igralcev.

Darcis je favoriziranega Roddicka premagal po uri in 51 minutah (7:6, 7:6), po dvoboju pa priznal, da se ni nadejal takšnega uspeha.

»Ko sem prišel na turnir, nisem pričakoval dobrega rezultata, saj moja igra ni bila na želenem nivoju. Tokrat mi je šlo vse od rok, dobro sem serviral in igral agresivno. Gre za pomembno zmago pred OP ZDA,« je povedal Belgijec, ki na lestvici ATP zaseda 81. mesto.

V nadaljevanje sta se prebila tudi Ukrajinec Aleksander Dolgopopov in Američan Sam Querrey. Prvi je s 6:3 in 6:4 premagal Argentinca Davida Nalbandiana, drugi pa je izločil Španca Feliciana Lopeza (6:3, 6:4).

Nosilke po pričakovanjih

Dominika Cibulkova, Caroline Wozniacki in Lucie Šafarova, nosilke teniškega turnirja v New Heavnu, so uspešno prestale svoj dvoboj osmine finala. Šestopostavljena Cibulkova je v dveh nizih ugnala Nemko Andreo Petkovic (6:4, 6:1), Danka Wozniackijeva, ki nastopa v vlogi tretje nosilke, je bila boljša od Švedinje Sofie Arvidsson (7:6, 6:2), Osmopostavljena Čehinja Šafarova pa je s prepričkljivih 6:4 in 6:0 premagala Kitajko Jie Zheng.

Bedene v drugo kolo kvalifikacij

New York - Po Gregorju Žemlji, ki je včeraj uspešno prestal prvi dvoboj kvalifikacij OP ZDA in se uvrstil v drugo kolo, bo v tem delu tekmovanja tudi Aljaž Bedene.

Mladi Slovenec, ki na lestvici ATP zaseda 82. mesto, se je za začetek zoperstavil Kitajcu Zeju Zhangu in ga premagal s 6:2 in 6:4. Bedenetu do uvrstitve v glavni del turnirja manjkata še dve zmagi, njegov naslednji nasprotnik pa bo domačin Daniel Kosakowski, ki je ugnal Nizozemca Jesseja Huto Galunga.

Rezultati:

Winston-Salem, osmina finala ATP (444.000 evrov):

Aleksander Dolgopolov (Ukr/4) - David Nalbandian (Arg/14) 6:3, 6:4;

Steve Darcis (Bel) - Andy Roddick (ZDA/5) 7:6 (6), 7:6 (3);

Sam Querrey (ZDA/7) - Feliciano Lopez (Špa/9) 6:3, 6:4.

 

New Haven, osmina finala WTA (511.000 evrov):

Dominika Cibulkova (Slk/6) - Andrea Petkovic (Nem) 6:4, 6:1;

Caroline Wozniacki (Dan/3) - Sofia Arvidsson (Šve) 7:6 (4), 6:2;

Lucie Šafarova (Češ/8) - Zheng Jie (Kit) 6:4, 6:0.

Prijavi sovražni govor