Davisov pokal: Hrvati z zmago Čilića in Dodiga na pragu lovorike

Hrvata Marin Čilić in Ivan Dodig sta v finalu Davisovega pokala dobila igro dvojic, njuna reprezentanca pa vodi z 2:1.

Objavljeno
26. november 2016 17.16
Posodobljeno
26. november 2016 17.28
APTOPIX Croatia Tennis Davis Cup Argentina
M. Ž.
M. Ž.

Zagreb - Hrvaška teniška reprezentanca je v finalu Davisovega pokala proti Argentini dobila današnjo igro dvojic in je le še zmago oddaljena od svojega drugega naslova.

Hrvaški sta drugo točko priborila Marin Čilić in Ivan Dodig, ki sta po treh nizih premagala Juana Martina del Potra in Leonarda Mayerja s 7:6, 7:6 in 6:3.

V uvodnem nizu sta reprezentanci dobili vseh svojih šest servisnih iger, tako da je sledila podaljšana igra. V tej sta Čilić in Dodig povedla s 3:0 in niz odločila sebi v prid.

Hrvata sta imela pobudo tudi v drugem nizu, v katerem sta v uvodni igri zapravila eno break priložnost, nato pa v tretji le odvzela servis Argentincema za vodstvo z 2:1. A Del Potro in Mayer sta se uspešno pobrala in breakom v osmi igri izenačila na 4:4, tudi tokrat je bila potrebna podaljšana igra. Ta je bila zelo izenačena. Argentinca sta dobila prvo točko, nato se je razmerje moči nagnilo v prid Hrvatov, ki sta povedla s 4:2. Argentinski par se je vrnil in izenačil na 4:4, a nato do konca podaljšane igre ni dobil niti točke več.

Tretji niz je bil še najmanj izenačen. Čilić in Dodig sta pri vodstvu s 3:2 odvzela servis Argentincema in po sedmih igra vodila s 5:2, dvoboj pa sta zaključila v deveti igri.

Hrvaška bo imela v nedeljo dve zaključni žogi za osvojitev svojega drugega naslova (edinega si je priborila leta 2005), medtem ko se bodo Argentinci poskušali izogniti še petemu porazu v finalu.

DAVISOV POKAL, FINALE

Zagreb: Hrvaška - Argentina 2:1

Marin Čilić - Federico Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2;

Ivo Karlović - Juan Martin del Potro 4:6, 7:6, 3:6, 5:7;

Marin Čilić/Ivan Dodig -  Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3.

Nedelja

Marin Čilić - Juan Martin del Potro

Ivo Karlović - Federico Delbonis