Del Potro se vrača po enoletnem prisilnem premoru

Argentinski teniški as, svojčas četrti lopar sveta, se bo vrnil januarja na močnem uvodnem turnirju nove sezone v Brisbanu.

Objavljeno
01. december 2014 21.02
ap/Britain Wimbledon Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Brisbane - Skoraj leto dni je trajala agonija enega najboljših teniških igralcev na svetu, Argentinca Juana Martina del Potra, ki je moral 25. februarja letos na turnirju ATP v Dubaju predati dvoboj prvega kola z Indijcem Somdevom Devvarmanom zaradi poškodbe levega zapestja. Mesec dni pozneje je moral pod nož, vse odtlej pa je počasi okreval, izpustil preostanek sezone in se pripravljal za vrnitev med najboljše. In končno jo bo tudi dočakal: 26-letni as, pred slabimi petimi leti tudi že četrti lopar sveta, predlani pa bronasti z olimpijskih iger v Londonu, se vrača na uvodnem turnirju v novem koledarskem letu v avstralskem Brisbanu, ki se začne 4. januarja 2005.

To je potrdil tudi direktor turnirja Cameron Pearson: »Navdušeni smo nad napovedano zasedbo, ki vsako leto raste. Prav fantastično bo vnovič pozdraviti domačega asa Lleytona Hewitta, pa Rogerja Federerja, zmagovalca New Yorka Marina Čilića, Keija Nišikorija, Miloša Raonića in mladi zvezdi Grigorja Dimitrova in Bernarda Tomića. V igri bo osem zmagovalcev turnirjev velike četverice in pet tekmovalcev iz elitne svetovne enajsterice. Ob tem pa bi rad izpostavil še Del Potra in štiri dekleta iz 'top 10', kar daje našemu turnirju res veliko težo.«