Dokler ne bo v krsti, se bo Marija borila

Ruska teniška igralka Marija Šarapova zbolela ob začetku pariškega turnirja.

Objavljeno
30. maj 2015 00.39
Saša Verčič, šport
Saša Verčič, šport
Pariz – Marija Šarapova sodi med najbolje plačane športnike sveta, ne glede na ves glamur, ki jo obkroža, pa eno dejstvo pri njej ves čas ostaja nespremenjeno: je izjemna borka, na igrišču stoodstotno predana od prve do zadnje točke. To dokazuje tudi na Roland Garrosu, kjer se že od samega začetka bori z močnim prehladom.

Rusinja je imela tudi lani – ko je nato turnir osvojila – zdravstvene težave, le da je zbolela teden dni pred prvimi dvoboji, tokrat pa tik pred začetkom Roland Garrosa. »Dokler ne bom v krsti, se bom borila,« je pojasnjevala po prvem dvoboju, ko je zaradi slabega počutja zavrnila tudi intervju na igrišču ter sprožila val žvižgov razočaranih navijačev. Četudi je težko dihala, kašljala in bila videti bolna, je v 1. kolu zlahka ugnala Kaio Kanepi, v drugem Vitalijo Djačenko, včeraj pa še Samantho Stosur, za katero se je pričakovalo, da bo nudila več odpora, a Avstralka (s katero sta lani prav v Parizu odigrali maratonski dvoboj) je v zadnjem času močno padla. In ne glede na to, da se je zlahka prebila v osmino finala, je druga nosilka zelo čustveno doživela še tretjo zmago.

»Še nikdar se nisem na igrišču počutila tako na turnirju za veliki slam. Zame je to nekaj novega in skušam narediti, kar največ lahko v teh okoliščinah. Prvi teden je bil zares težaven in zelo sem vesela, da sem še v igri,« si je oddahnila Rusinja, ki so jo po zadnji točki zavoljo vsega preplavila čustva, čeprav je petkratna zmagovalka turnirjev za veliki slam dobila šele dvoboj 3. kola. Je pa Šarapova le še enkrat več dokazala, kako zelo močno tekmovalno žilico ima, je nekakšna ženska različica Rafaela Nadala, ni vdaje do zadnje točke, do zadnjega udarca. V lovu na svojo tretjo pariško lovoriko zdaj še naprej upa, da se bo stanje le izboljšalo in da bo nared za partije, ki prihajajo (v osmini finala se bo pomerila z Lucie Šafarovo) in ki bodo gotovo težje, kot so bile uvodne tri. Ne glede na to, da se pogrom med visoko postavljenimi nosilkami še kar nadaljuje, včeraj se je poslovila še št. 8 Carla Suarez Navarro, ki so jo nekateri uvrščali zelo visoko na lestvici favoritinj, a Španka je znova pokazala, da jo na velikih turnirjih zdela trema in vedno znova popusti pod pritiskom. Potem ko je že v premiernem nastopu na veliki slamih, na OP Francije 2008, zaigrala v četrtfinalu, namreč tega rezultata na štirih najpomembnejših postajah doslej ni presegla, višje ko je v svetovnem zaporedju WTA, slabši so njeni rezultati tu.

Pri moških presenečenj ni bilo, Katarina Srebotnik pa se je med ženskimi dvojicami skupaj s Caroline Garcia že prebila v osmino finala.