Đoković in Bartyjeva kljub porazu na vrhu

Na ženski in moški teniški lestvici na vrhu ni spremembe, najvišje uvrščena Slovenka Tamara Zidanšek je s 34. mesto dosegla najboljšo uvrstitev v karieri.
Fotografija: Danil Medvedjev (desno) in Novak Đoković sta tudi na lerstvici ATP najvišje uvrščena, a ima Srb še vedno zajetnejšo prednost pred Rusom. FOTO: Kena Betancur/AFP
Odpri galerijo
Danil Medvedjev (desno) in Novak Đoković sta tudi na lerstvici ATP najvišje uvrščena, a ima Srb še vedno zajetnejšo prednost pred Rusom. FOTO: Kena Betancur/AFP

Novak Đoković kljub bolečem porazu v finalu odprtega prvenstva ZDA ostaja na vrhu lestvice ATP že 338. teden. Zmagovalec turnirja v New Yorku, Rus Danil Medvedjev je drugi, razlika pa ostaja podobna kot pred dvema tednoma. Najboljši Slovenec je Aljaž Bedene, ki je zdrsnil na 79. mesto.

Đoković je v finalu New Yorka neuspešno lovil naziv drugega igralca v odprti eri tenisa po Avstralcu Rodu Laverju (1969) z zmagami na vseh štirih največjih turnirjih sezone.

V prvi deseterici je po zadnjem grand slamu sezone prišlo do nekaterih sprememb. Prvi štirje ostajajo na svojih mestih, Đoković, Medvedjev, Grk Stefanos Cicipas in Nemec Alexander Zverev, na peto mesto pa je napredoval Rus Andrej Rubljov.

Mesto je pridobil tudi Italijan Matteo Berrettini, ki je zdaj sedmi, nekaj pa sta izgubila Španec Rafael Nadal in lanski zmagovalec OP ZDA, Avstrijec Dominic Thiem. Med deseterico najboljših se je prvič v karieri prebil Norvežan Casper Ruud.

Najboljši Slovenec Aljaž Bedene je nazadoval. FOTO: Vid Ponikvar/ Sportida Sportida
Najboljši Slovenec Aljaž Bedene je nazadoval. FOTO: Vid Ponikvar/ Sportida Sportida


Slovenija v New Yorku ni imela svojih predstavnikov. Aljaž Bedene je udeležbo odpovedal zaradi zdravstvenih težav in na lestvici izgubil 12 mest. Zdaj je 79. igralec sveta. Blaž Rola je pridobil osem mest in je 172., Blaž Kavčič pa je 244., potem ko je izgubil 25 mest.


Zidanškova najvišje doslej


Avstralka Ashleigh Barty, prva nosilka odprtega prvenstva ZDA, ki je v New Yorku izpadla v tretjem krogu, ostaja številka 1 ženskega tenisa. Druga je Belorusinja Arina Sabalenka, ki se je poslovila v polfinalu. Zmagovalka OP ZDA Britanka Emma Raducanu je skočila na 23. mesto lestvice, finalistka Kanadčanka Leyla Fernandez pa je 28.

Najboljša Slovenka Tamara Zidanšek, ki je v New Yorku izpadla v drugem krogu, kjer je morala priznati premoč kasnejši polfinalistki, Belorusinji Arini Sabalenka, je vseeno napredovala na 34. mesto svetovne lestvice, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

Najvišje uvrščena Slovenka Tamara Zidanšek se že bliža najboljšim tridesetim na svetu. FOTO: Pierre Albouy/AFP
Najvišje uvrščena Slovenka Tamara Zidanšek se že bliža najboljšim tridesetim na svetu. FOTO: Pierre Albouy/AFP


Tudi Kaja Juvan je zaigrala v drugem krogu, kjer je bila od nje boljša domačinka Danielle Collins, na današnji lestvici pa je na 104. mestu. Polona Hercog, ki je na OP ZDA nastope končala v prvem krogu proti favorizirani Čehinji Petri Kvitovi, je izgubila sedem mest in je 93. igralka lestvice WTA.


V Portorožu ne bo le Hercogove


Najboljše slovenske igralke bodo z izjemo Hercogove ta teden nastopile na domačem turnirju WTA v Portorožu. Na turnirju z nagradnim skladom 235.238 dolarjev bo nastopilo osem Slovenk. Med posameznicami Zidanškova, ki je peta nosilka, Kaja Juvan, ki jo v prvem krogu čaka prva nosilka, Hrvatica Petra Martić, ter povabljenke Nika Radišić, Pia Lovrič in Živa Falkner, med dvojicami pa še Andreja Klepač, Tina Cvetković in Ela Milić.

Preberite še:

Komentarji: