Đoković postavil stvari na svoje mesto, Sakkarijeva v polfinalu

V polfinalu OP ZDA se bosta srečala številka 1 iz Srbije in olimpijski prvak Zverev. Grkinja premagala Pliškovo, čaka jo Raducanujeva.
Fotografija: Novak Đoković je premagal Mattea Berrettinija. FOTO: Elsa/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković je premagal Mattea Berrettinija. FOTO: Elsa/AFP

Novak Đoković je še naprej v igri za koledarski slam in rekordni 21. turnir za grand slam, potem ko je premagal finalista Wimbledona Mattea Berrettinija s 5:7, 6:2, 6:2, 6:3. V polfinalu se bo številka 1 pomeril z Alexandrom Zverevom, ki je v treh nizih s 7:6, 6:3, 6:4 ugnal Lloyda Harrisa. To bo ponovitev polfinala z OI v Tokiu, kjer je zmagal Nemec.

https://twitter.com/usopen/status/1435831169556307972

Đoković je tudi v prejšnjih dveh dvobojih izgubil uvodni niz in še tretjič zapored postavi stvari na svoje mesto. Z Berrettinijem se je pred tem pomeril trikrat, ampak dvakrat letos, ko so bili vložki največji. V finalu Wimbledona in četrtfinalu OP Francije. Vselej je Srb zmagal v štirih nizih. Petindvajsetletni Rimljan je želel v tretje pokvariti načrte številki 1, toda ni mu uspelo izkoristiti priložnosti. V prvem nizu je izkoristil edino priložnost za break od petih.

Alexander Zverev je v šampionski formi. FOTO: Elsa/AFP
Alexander Zverev je v šampionski formi. FOTO: Elsa/AFP


Boljši iz dvoboja Đoković - Zverev se bo za letošnjo krono OP ZDA pomeril z zmagovalcem kanadsko-ruskega polfinalnega obračuna Felix Auger-Aliassime in Danil Medvedjev.

Pri ženskah se je Maria Sakkari z odličnim serviranjem in pokrivanjem igrišča prvič uvrstila v polfinale turnirja za grand-slam, zmago s 6:4, 6:4 proti Karolini Pliškovi pa je posvetila rojakom iz Grčije, ki so jih to poletje prizadeli hudi požari. Sedemnajsta nosilka Sakkarijeva je pritiskala na češko tekmico, ki je storila tri dvojne napake in 20 nevsiljenih napak.

Maria Sakkari je nadigrala Karolino Pliškovo. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports
Maria Sakkari je nadigrala Karolino Pliškovo. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports


Dvoboj je trajal uro in 22 minut, v polfinalu se bo Grkinja pomerila z britansko senzacijo iz kvalifikacij Emmo Raducanu. ki še ni oddala niza na OP ZDA. V drugem polfinalu se bosta danes ponoči srečali kanadska najstnica Leylah Fernandez in Arina Sabalenka.

Grkinja je zmago posvetila domovini, ki so jo prizadeli požari. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports
Grkinja je zmago posvetila domovini, ki so jo prizadeli požari. FOTO: Geoff Burke/USA Today Sports


Moški, četrtfinale:
Novak Đoković (Srb, 1) : Matteo Berrettini (Ita, 6) 5:7, 6:2, 6:2, 6:3
Alexander Zverev (Nem,. 4) : Lloyd Harris (JAR) 7:6 (6), 6:3, 6:4
Ženske, četrtfinale:
Emma Raducanu (VB) : Belinda Benčić (Švi, 11) 6:3, 6:4
Maria Sakkari (Grč, 17) : Karolina Pliškova (Češ, 4) 6:4, 6:4

Preberite še:

Komentarji: