Spregovorila tudi Donna Vekić: Upam, da bo Kyrgiosa kazen izučila

Mlada hrvaška teniška igralka Donna Vekić, nova izbranka Stana Wawrinke, je kajpak razočarana nad izjavo Nicka Kyrgiosa.

Objavljeno
19. avgust 2015 19.09
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Cincinnati - Čeprav se je teniška karavana iz Montreala že preselila v Cincinnati, ob teniških igriščih še vedno odmeva incident avstralskega igralca Nicka Kyrgiosa, ki je v Rogersovem pokalu Švicarju Stanu Wawrinki izrekel nekaj žaljivih besed o njegovem novem dekletu. Opazka, da je Thanasi Kokkinakis »podrl« njegovo dekle Donno Vekić, ga je drago stala, prislužil si je namreč visoko kazen, pa tudi ogorčenje številnih njegovih tekmecev kot svetone športne javnosti nasploh.

O njegovih opazkah so te dni povprašali tudi 19-letno Vekićevo, katere romanca s sveže ločenim Wawrinko je tako šele prišla v javnost. Kajpak o tej temi ni bila preveč zgovorna, dejala pa, da je razočarana nad Avstralčevim vedenjem in se nadejala, da se bo iz te izkušnje Kyrgios kaj naučil.

»Ni mi lahko, a skušam to zadeve čim bolj odmisliti in se osredotočiti na tenis,« je dejala za kanadski časnik The Province. »S Kyrgiosom nisem govorila. Me pa žalosti, da se takšne stvari sploh dogajajo. Upam, da se kaj takega ne ponovi, saj meče slabo luč na ta šport,« je dejala.

Nazadovoljen, da se je znašel sredi afere je bil tudi Thanasi Kokkinakis, ki se mu je reprezentančni kolega že opravičil.