Roland Garros: dva slaba niza zapečatila tudi Kavčičevo usodo

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič na Roland Garrosu ni preskočil začetne ovire, izločil ga je Tajvanec Yen-Hsun Lu.

Objavljeno
26. maj 2015 16.25
TENNIS-FRA-OPEN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Potem ko je včeraj po hitrem postopku pospravil kovčke slovenski teniški igralec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene, je šel danes na turnirju velike četverice v Parizu po njegovih stopinjah še Blaž Kavčič. Tudi Črnučan je že uvodoma naletel na previsoko oviro, Tajvanca Yen-Hsun Luja, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen 14 mest bolje (65/79). Za zmago v njunem prvem medsebojnem obračunu s 6:7 (4), 6:1, 6:1 in 7:5 je Lu potreboval tri ure in sedem minut.

V prvem nizu je Kavčič tekmecu odščipnil igro na njegov servis za vodstvo s 3:1, ki ga je nato oplemenitil do 5:2, a imel v zaključku precej težav, da je ta del uspešno spravil pod streho. Naslednja dva niza sta bila povsem v domeni Tajvanca, ki je zmogel kar pet brejkov, Blaž je ubranil le dve igri na svoj servis. Zadnji niz je bil spet nekoliko bolj razburljiv, slovenski predstavnik se je hitro dokopal do vodsžtva s 3:1, nato pa tekmecu dovolil tri igre zapored in posledično končno zmago.

Zmagovalec je bolje serviral in si ob kar 15 asih (Kavčič je zmogel štiri manj) privoščil zgolj dve dvojni napaki, za nameček je osvojil precej več točk ob mreži (21/9) in vpisal dva neizsiljena spodrsljaja manj (26/28). Največji razkorak pa je bil v številu odščipnjenih tekmečevih servisov: Lu jih je nanizal osem, najvišje rangirani slovenski »lopar« pa le dva iz enajstih poskusov.