Federer črtal Cincinnati, Nadal se vrača na tron

Švicarski teniški as je ob sinočnjem porazu v finalu mastersa v Montrealu začutil tudi bolečine v hrbtu.

Objavljeno
14. avgust 2017 20.57
J. P.
J. P.

Cincinnati - Najboljši svetovni teniški igralci eden za drugim odpovedujejo udeležbo na prihajajočem mastersu v Cincinnatiju. Potem ko ga je iz koledarja prečrtal še vedno prvi »lopar« sveta, poškodovani Škot Andy Murray (7750 točk), je enako danes storil še tretjerangirani Švicar Roger Federer (7145), kar pomeni, da bo prihodnji teden na čelu svetovne razpredelnice - prvič po juliju 2014 - ponovno Španec Rafael Nadal (7555), poroča STA.

Federer je sinoči v finalu mastersa v Montrealu pokleknil pred Nemcem Alexandrom Zverevom, kar je bil njegov sploh prvi poraz v šestem finalu sezone. Za nameček se je tudi poškodoval, ravno bolečine v hrbtu so ga prisilile v odpoved Cincinnatija. »Tamkajšnji turnir sem vselej izjemno cenil, zato mi je res žal, da bom razočaral tako odlične in zveste navijače,« je zmajeval z glavo prekaljeni Švicar, ki je prejšnji teden dopolnil že 36 let, v Cincinnatiju pa se je med letoma 2005 in 2015 do lovorike dokopal kar sedemkrat.

Že včeraj je nastop na ženskem delu turnirja zaradi poškodbe leve roke odpovedala tudi ruska zvezdnica Marija Šarapova. Potem ko je na prizorišče že pripotovala, ji je tamkajšnje zdravniško osebje prižgalo rdečo luč: »Na turnir sem prišla z željo po igranju, toda po nasvetu zdravnikov in v luči bližnjega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku sem raje odpovedala nastop zaradi poškodbe, ki sem jo utrpela sredi julija v Stanfordu.« Zaradi družinskih zadev bo Cincinnati preskočila tudi zmagovalka izpred štirih let, Belorusinja Viktorija Azarenka.

Klepačeva oddala zgolj štiri igre

Tekmovanje v konkurenci dvojic je v Cincinnatiju že začela Koprčanka Andreja Klepač, ki v navezi s Španko Mario Jose Martinez Sanchez uvodoma ni imela niti najmanjših težav. Po zgolj 56 minutah neizenačene igre sta s 6:2 in 6:2 padli Nizozemka Elise Mertens in Belgijka Demi Schuurs. Nocoj čaka uvodni dvoboj še Velenjčanko Katarino Srebotnik in Američanko Abigail Spears, nasproti bosta stali Romunki Irina-Camelia Begu in Raluca Olaru