Federer in Wawrinka zanikala spor v Londonu

Najboljša švicarska teniška igralca sta pred finalom Davisovega pokala zanikala, da sta se sprla v Londonu.

Objavljeno
18. november 2014 23.11
TENNIS-DAVIS/SWISS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lille - Čeprav je vedno uglajeni Švicar Roger Federer doslej vedno prah dvigal le s svojimi izjemnimi dosežki, se je po odpovedi finala v Londonu in skrivnostnem dogajanju z rojakom Stanom Wawrinko v zakulisju tokrat vendarle znašel v drugačni luči. Toda domnevni spor sta danes Švicarja, ki bosta skupaj nastopila v finalu Davisovega pokala proti Franciji, zanikala.

To, da so po polfinalnem dvoboju, ki ga je po izjemnem preobratu dobil Federer, padale težke besede, je razkril legendarni John McEnroe. Naposled pa je televizijski posnetek pokazal tudi, da je Wawrinko med dvobojem zmotila pripomba Federerjeve žene Mirke ob igrišču, češ, da je »cmera«.

»Po tekmi smo imeli dolg pogovor. Ni zamer, saj sva dovolj stara. Z nama je bil tudi trener Severin Lüthi. Želel sem preveriti, ali je vse v redu med nama, saj vemo, da je bil dvoboj zelo napet, veliko hrupa je bilo zlasti pri izidu 5:5. Toda med nama ni zamer, tukaj se imamo lepo vsi skupaj. Smo prijatelji, ne sovražniki. V žaru boja se zgodi marsikaj,« je na novinarski konferenci pred dvobojem s Francijo, ki se bo začel v petek, povedal Federer.

Prikimal mu je tudi Wawrinka: »Vse sva razčistila, že takoj po tekmi. Ne le o dogajanju na dvoboju, še o številnih drugih stvareh. Oba veva, kako se je treba odzvati na takšne stvari. Mediji ste vse skupaj potencirali, a dejansko nimam kaj veliko povedati. Za naju to pač ni nič pomembnega.«