Federer odvzel niz Đokoviću, Nadal šele šestič poražen

V finalu mastersa v Parizu se bosta pomerila Srb Novak Đoković in Španec David Ferrer.

Objavljeno
02. november 2013 16.31
Posodobljeno
02. november 2013 16.31
TENNIS-MEN/MASTERS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Srb Novak Đoković je prvi finalist teniškega turnirja v Parizu z nagradnim skladom 3,2 milijona evrov. V polfinalu je premagal Švicarja Rogerja Federerja s 4:6, 6:3 in 6:2.

Drugi igralec sveta je tako niz svojih zmag podaljšal na 16, potem ko se je proti 32-letnemu Švicarju že znašel v zaostanku niza in odvzemu servisa na začetku drugega. Federer, ki ga je očitno včeraj navdahnila zmaga nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom, se je v začetku dobro boril, nato pa povsem padel in po dveh urah izgubil boj za finale.

»Dvoboji s Federerjem so vedno velik izziv, so močni in napeti. Bil je boljši v prvem nizu in ni mi bilo lahko. Moral sem ostati samozavesten in osredotočen, čakal sem an svoje priložnosti. Dobro sem serviral in bil potrpežljiv, na koncu pa se mi je izplačalo,« je povedal Srb.

Ferrer stopa proti ubranitvi naslova

Slednji se bo v finalu pomeril s Špancem Davidom Ferrerjem, ki je dobil dvoboj z rojakom Rafaelom Nadalom s 6:3 in 7:5. Za Nadala je bil to šele šesti poraz v tej sezoni.

Ferrer, branilec naslova v Parizu, je bil prepričljivo boljši od rojaka, ki si je sicer želel, da bi po OP Francije v istem letu osvojil še masters v Parizu. To je doslej uspelo le Andreju Agassiju leta 1999. A je prvi igralec sveta naredil zanj zelo neznačilnih 25 neizsiljenih napak in izkoristil le eno od sedmih break priložnosti. Ferrer je uspešnejšega rojaka premagal šele petič v 21 srečanjih.

»To je bil zagotovo moj najboljši dvoboj ta teden. Boril sem se za vsako žogo, zadovoljen sem, da sem prikazal svoj najboljši tenis,« je povedal zmagovalec, ki je lani v finalu premagal Poljaka Jerzyja Janowicza.

 

Paris, masters (3,2 mio €), polfinale:

Novak Đoković (Srb/2) - Roger Federer (Švi/5) 4:6, 6:3, 6:2;

Davod Ferrer (Špa/3) - Rafael Nadal (Špa/1) 6:3, 7:5.