Federer prek Zvereva v polfinale (VIDEO)

Osmi nosilec zaključnega turnirja v Londonu, Američan Jack Sock, je v treh nizih premagala Marina Čilića, Federer pa Zvereva.

N. Gr.
tor, 14.11.2017, 18:34; spremenjen: 11:09

London - Jack Sock se je na zaključni turnir osmerice prebil po seriji odpovedi in dobrih igrah v zadnjih mesecih, zato v Londonu ni veljal za favorita. A je kljub temu prišel do lepe zmage nad petim nosilcem Marinom Čilićem. 

Čilić in Sock igrata v skupini Boris Becker, prvi niz pa je dobil Hrvat s 7:5. A se Sock ni pustil zmesti, drugega je dobil s 6:2, o zmagovalcu pa je v napeti končnici odločala podaljšana igra. Sock je bil bolj zbran od Hrvata in mu pustil le štiri točke za svojo prvo zmago v Londonu, Čilić je igrišče še drugič zapustil s sklonjeno glavo. 

Večerni dvoboj bosta v Londonu odigrala prvi favorit turnirja Roger Federer in Alexander Zverev, oba sta v prvem krogu prišla do zmag. Dvoboj je na sporedu ob 21. uri. 

Federer prek Zvereva v polfinale

Roger Federer je s 7:6, 5:7 in 6:1 premagal Alexandra Zvereva in si že zagotovil mesto v polfinalu, Marin Čilić pa je tako še pred zadnjo tekmo ostal brez možnosti, da bi nadaljeval turnir v Londonu v izločilnih bojih. Zverev se je Federerju odlično upiral, v prvem nizu je odločala podaljšana igra, drugega je Nemec dobil, v tretjem pa je Federer vnovčil izkušnje in prišel do druge zmage na turnirju. 

 

Povezane novice

Izkušnja, ki si jo bo zapomnil za vedno
14. november ob 06:00
Teniški igralec Grigor Dimitrov je v svojem prvem nastopu na mastersu ugnal Thiema. Danes Federer in Zverev.
Prijavi sovražni govor