Federer v četrtfinale, Đoković in Thiem domov

Novak Đoković se od prvega turnirja po poškodbi poslavlja v osmini finala, izgubil je proti Hjon Čongu.

Objavljeno
22. januar 2018 16.41
Australian Open Tennis
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Melbourne - Novak Đoković še ni ujel stare šampionske forme, v vročini na OP Avstralije je bil boljši Hjon Čong s 7-6 (7-4) 7-5 7-6 (7-3) in postal prvi Korejec, ki bo igral v četrtfinalu turnirja za grand slam. 

Đokovića so utrujale predvsem dolge izmenjave, kjer Korejcu ni bil kos, po prvem setu je dobil tudi zdravniško pomoč, saj so se vrnile njegove težave s komolcem. »Žal stanje ni najboljše, ob koncu prvega seta so se bolečine vrnile in nato se jih nisem znebil vse do konca tekme. Upal sem, da bom na turnirju ostal do konca, a zdaj ne želim govoriti o svoji poškodbi, ker bi s tem odvzel težo izvrstni predstavi in zmagi Hjona,« je tudi ob porazu Đoković ostal gospod. 

Šestindvajsetletni Američan Tennys Sandgren iz Tennesseeja, pred prihodom v Avstralijo 97. igralec na svetu, ki je v drugem krogu premagal Švicarja Stana Wawrinko, je bil v osmini finala v petih nizih boljši od Dominica Thiema. Zanj je to prvi nastop v glavnem delu odprtega prvenstva, saj je v predhodnih štirih poskusih izpadel v kvalifikacijah, hkrati pa do Melbourna še ni dobil dvoboja na turnirjih za grand slam. »Še vedno ne vem, ali so to sanje ali je vse res. Igral sem dobro, izkoristil svoje priložnosti, mislil pa, da se tekmec ni najbolje pripravil na moje udarce. Zelo dobro sem serviral in tu sem naredil veliko pomembnih točk,« je bil zmage vesel Sandgren, ki se bo pomeril s Chungom.

Preostali trije četrtfinalni pari so Rafael Nadal - Marin Čilić, Grigor Dimitrov - Kyle Edmund in Roger Federer - Tomaš Berdych. Federer, branilec naslova na OP Avstralije, se je gladko uvrstil v svoj že 14. četrtfinale v Melbournu. Švicar je na prvem grand slamu sezone s 6:4, 7:6 (3) in 6:2 po dobrih dveh urah igre v osmini finala premagal Madžara Martona Fucsovicsa, 80. igralca z lestvice ATP.

Med osmerico najboljših se bo 36-letni Federer, zmagovalec 19 turnirjev za veliki slam, pomeril s Čehom Tomašem Berdychom.