Federer vsaj še dve leti v Baslu, Klepačeva izpadla v Dubaju

Roger Federer bo na domačem turnirju v Baslu nastopal vsaj še do leta 2019. Andreja Klepač izpadla v osmini finala dvojic.

Objavljeno
21. februar 2017 17.30
N. Gr.
N. Gr.

Basel - Prireditelji teniškega turnirja v Baslu so objavili, da so z domačim velezvezdnikom Rogerjem Federerjem podaljšali sodelovanje vsaj še do leta 2019. Federer tako vsaj še dve leti ne namerava zaključiti kariere, velike koristi od njegovega nastopa pa ima tudi mesto Basel, saj Federer vedno pritegne ogromno gledalcev iz Švice in iz tujine. »Vsakič težko čakam, da se vrnem domov, zame je to poseben turnir,« je ob sklenitvi nove pogodbe povedal Federer.

Andreja Klepač izpadla v osmini finala

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na turnirju WTA v Dubaju z nagradnim skladom 2,3 milijona dolarjev izpadla v osmini finala dvojic. Skupaj s Španko Mario Jose Sanchez Martinez je izgubila dvoboj proti drugima nosilkama, Rusinjama Jekaterini Makarovi in Jeleni Vesnini, s 3:6 in 6:7 (5). Že pred tem je bila v 1. krogu uspešnejša Katarina Srebotnik. Ta je skupaj z ameriško teniško partnerico Abigail Spears premagala Ukrajinki Ljudmilo in Nadjo Kičenok s 6:2 in 6:3, v osmini finala pa ju čaka romunsko-ukrajinsko kombinacija Raluca Olaru/Olga Savčuk.