Federerjeva letošnja pravljica pa še kar traja!

Švicarski teniški igralec je v finalu mastersa v Miamiju s 6:3 in 6:4 gladko odpravil Španca Rafaela Nadala.

Objavljeno
03. april 2017 00.43
TENNIS/
J. P.
J. P.

Miami - Letošnja pravljica švicarskega teniškega veterana, 35-letnega Rogerja Federerja, pa še kar traja! Potem ko se je že ovenčal z lovorikama na prvem letošnjem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, in v Indian Wellsu, kratko pa potegnil le v Dubaju, kjer mu je načrte prekrižal Rus Jevgenij Donskoj, si je konkurenco pokoril tudi na močnem mastersu 1000 v Miamiju, potem ko je v današnji finalni poslastici po uri in 35 minutah igre s 6:3 in 6:4 odpravil petega nosilca, Španca Rafaela Nadala. Tako se je tretjič dokopal do lovorike v Miamiju, od prejšnjih dveh (2005 in 2006) je minilo že debelo desetletje.

Za Federerja je bila to že 91. trofeja v karieri in 26. na mastersih, v tem pogledu sta pred njim še vedno Nadal (28) in Srb Novak Đoković (30), ki si je v Miamiju konkurenco pokoril minule tri sezone oziroma kar petkrat v zadnjih šestih letih. »Ko sem zdrav in se dobro počutim, lahko igram tenis, kakršnega sem tokrat. Tudi zato si je nujno občasno vzeti odmor. Bilo bi lepo, če bi bil nekoč spet številka ena svetovnega tenisa, toda do tja je še zelo dolga pot,« je poudaril Švicar, ki je v tej sezoni ta čas pri 19 zmagah in enem samem porazu, najboljši uvod v tekmovalno leto pa je zrežiral leta 2006 s kar 33 zmagami ob enem samem porazu.

Z Nadalom je odigral že 37. dvoboj v karieri in se veselil štirinajste zmage, četrte zapovrstjo. Letos sta si nasproti stala tudi že v Melbournu in Indian Wellsu, Španec je obakrat potegnil kratko. Danes ni izkoristil niti ene od štirih priložnosti za brejk, medtem ko je zmagovalec iz devetih poskusov izvlekel dva odvzema nasprotnikovega začetnega udarca, v vsakem nizu po enega. Federerja, ki si je prislužil ček v višini 1,18 milijona ameriških dolarjev, na jutrišnji najnovejši svetovni jakostni lestvici ATP čaka skok s šestega na četrto mesto.