Federerju operirali koleno, odsoten bo mesec dni

Švicar Roger Federer je potreboval artroskopijo kolena, zaradi katere bo izpustil turnirja v Rotterdamu in Dubaju.

Objavljeno
03. februar 2016 12.19
M. Ž.
M. Ž.

Basel - Švicarski tenisač Roger Federer je na svoji spletni strani objavil novico, da je v domovini prestal artroskopijo kolena in bo z igrišč odsoten približno mesec dni.

34-letni Švicar se je poškodoval dan po polfinalnem obračunu OP Avstralije v Melbournu, kjer ga je premagal kasnejši zmagovalec, Srb Novak Đoković, zaradi operativnega posega pa bo izpustil turnirja v Rotterdamu (8. - 21. februar) in Dubaju (22. - 27. februar).

»Razočaran sem, ker bom moral izpustiti turnirja v Rotterdamu in Dubaju, ki sodita med moje najljubše turnirje na turneji ATP. Čeprav to zame pomeni korak nazaj, pa sem lahko vesel, da sem bil zdrav večino svoje kariere. Zdravniki so mi zagotovili, da je bila operacija uspešna in da se bom lahko kmalu vrnil,« je zapisal Federer.

Švicar, ki na lestvici ATP zaseda tretje mesto, je v tem letu odigral deset dvobojev in zabeležil osem zmag. Na turnirju v Brisbaneu se je prebil do finala, kjer ga je premagal Kanadčan Miloš Raonić, na OP Avstralije pa ga je v polfinalu ustavil Novak Đoković.