Finale ATP: prva zmaga za Thiema, druga za Đokovića

Na zaključnem turnirju v Londonu je Dominic Thiem premagal Gaela Monfilsa, Novak Đoković pa Miloša Raonića.

Objavljeno
15. november 2016 18.19
TENNIS-ATP/
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Potem ko je v uvodnem dvoboju odvzel niz Novaku Đokoviću, je avstrijski teniški igralec Dominic Thiem na zaključnem turnirju sezone proti Francozi Gaelu Monfilsu osvojil tudi cel dvoboj. Z zmago s 6:3, 1:6 in 6:4 je tako tudi ohranil upe za preboj v polfinale. Zdaj mora 23-letnik v četrtek premagati še Kanadčana Miloša Raonića. Toliko manj upanja je še ostalo za francoskega zabavljača, ki je z drugim porazom bržkone že brez možnosti za napredovanje.

»Tesno je bilo, a Monfils mi je v zadnji igri sam pomagal do zmage. Tokrat sem imel nekaj sreče,« je povedal Avstrijec in bil seveda zadovoljen, da je še vedno kandidat za preboj v najboljšo četverico. »Vesel sem, da še imam možnosti, a težko bo, Raonić bo težak nasprotnik. Se pa že veselim in komaj čakam, da se vrnem v to izjemno areno.«

Thiem je izkoristil veliko število napak Monfilsa, zlasti v prvem nizu in po edinem breaku v šesti igri tudi prišel do vodstva. Francoz, za katerega se je zdelo, da ga je mučila tudi poškodba, pa se je nato vrnil in povsem narekoval igro v drugem nizu. Thiemu je dvakrat odvzel servis v prvih štirih igrah in navduševal s svojimi značilnimi akrobatskimi potezami. Avstrijec je tako podobno kot proti Đokoviću, po osvojenem prvem nizu, v drugem popolnoma padel. Toda v odločilnih igrah zadnjega dela je bil spet bolj zbran, Monfils je imel težave tudi s servisom in naposled še drugič izgubil.

Đoković že v polfinalu

V večernem obračunu pa se je Srb Novak Đoković z drugo zmago že prebil v polfinale. V dveh podaljšanih nizih je s 7:6 (6) in 7:6 (5) premagal Kanadčana Miloša Raonića. Slednji je že osmič zapored klonil proti Đokoviću, ki bo tako v polfinalu igral še petič zaporedoma. Dobil je namreč zadnjih 20 od 21 dvobojev na zaključnih turnirjih in se približal novemu rekordu, s katerim se lahko znova povzpne tudi na vrh svetovne lestvice. 

»Uspelo mi je, da sem psihično zdržal in ostal močan. Verjel sem v svoje priložnosti in izkoristil sem jih. Miloš je visel na tanki nitki, le dve točki sta naju ločili. Dvoboj bi lahko šel v eno ali drugo smer,« je 29-letni igralec povedal po zmagi.

Finale ATP, London

Skupina Ivan Lendl, 2. kolo:

Dominic Thiem (Avs/8) - Gael Monfils (Fra/6) 6:3, 1:6, 6:4;

Novak Đoković (Srb/2) - Miloš Raonić (Kan/4) 7:6 (6), 7:6 (5).